Az észak-koreai diktátor, Kim-Dzsong-Un féltestvérét, Kim-Dzsong-Namot VX-gázzal gyilkolták meg. A világ egyik legveszedelmesebb idegmérgének maradványait találták meg az áldozat arcán.

 

Kim-Dzsaong-Nam múlt héten halt meg kórházbaszállítás közben, miután a Kualak-Lumpur-i reptéren rosszul lett. A nyomozás során kiderült, hogy merénylet áldozata lett. Az első jelentések még két női támadóról és injekciós mérgezésről szóltak. A legutóbbi hírek szerint azonban az arcába fecskendezték a mérget, míg az egyik elkövető lefogta az áldozatot hátulról, a másik pedig az arcába nyomta a mérget.

 

Az alábbi videó a támadást és az utána következő pillanatokat mutatja be.

 

 hirdetes_300x300  

 

Hogy ki a felelős a támadásért nem egyértelmű, a feszült távol-keleti helyzet miatt természetesen a legtöbben Kim-Dzsong-Unt gyanúsítják, akinek azért állhatott érdekében bátyja halála, mert eredetileg Kim-Dzsong-Nam vette volna át az ország irányítását apjuktól, Kim-Dzsing-Iltől, de botrányai miatt ez mégsem történt meg.

 

A VX-gáz a a szervezetbe jutva azonnal megzavarja az idegi impulzusok továbbítását. Egy csepp a bőrre kerülve egy perc alatt végez egy felnőtt emberrel. Még kis dózisban is komoly szemfájdalmat, hányingert, látászavart és levertséget okoz. A szembe kerülve és belélegezve is rendkívül gyorsan gyilkol.  A halál oka rendszerint az erős izomgörcsök után bekövetkező légzésleállás.

 

A méreg valódi elnevezése O-etil-S-(2-diizopropil-aminoetil)-metil-foszfonotiolát.

 

BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: RT.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!