Legkevesebb négy ember sérült meg csütörtökön, amikor ismét láva tört fel a szicíliai Etna vulkánból – számolt be minderről az olasz Nemzeti Geofizikai és Vulkanológiai Intézet (INGV) vulkanológusa a DPA ügynökségnek.

 

Legalább négy embert személyesen ismerek, akiket érinthetett a lávakitörés” – mondta Marco Neri vulkanológus, majd hozzátette, hogy jelenleg az Etna 1200 Celsius fokos lávát lövell ki magából.

 

A négy sérültet – akik közül az egyik az INGV munkatársa -, mintegy 2700 méterrel a tengerszint felett érték a törmelékek, amelyek a lávának a hóba csapódása után alakultak ki.

 

 hirdetes_810x300  

A munkájuk miatt voltak a terepen, nem meggondolatlanságból. A megfigyelések miatt rendszeresen kell a terepre járnunk”- tette hozzá Neri.

 

A médiában a sérültek számáról különböző információk keringenek. A BBC pedig egyenesen azt állította, hogy a sérültek között ott vannak a munkatársaik is.

 

A BBC csapata jól van – csupán néhány vágást, kék foltot és égési sérülést szenvedtünk el. Ennek ellenére nagyon megijedtünk, rendkívül félelmetes volt” – írta a Twitter-oldalán a BBC egyik tudósítója, aki azt is közölte, hogy legkevesebb nyolc sérült van, akik között turisták is vannak.

 

Forrás: sme.sk/teraz.sk

Nyitókép: Ecolounge

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!