Egyre fejlettebb rakétákat tesztelt Észak-Korea. A legutóbbi kísérletet végignéző diktátor (Kim Dzsongun) valósággal ujjongott az eredménytől, és a nagy erejű hajtóművet az észak-koreai rakétaipar újjászületésének nevezte.

 

Dél-Korea is megfigyelte északi szomszédjának kísérleteit. Szöul szerint egyértelműen fejlettebbek lettek a phenjani rakétahajtóművek. „Úgy véljük, Észak-Korea jelentős haladást ért el a rakétahajtóművek fejlesztésében, ezt mutatja a mostani kísérlet is, de tovább kell vizsgálnunk az eredményeket.” – mondta a dél-koreai védelmi minisztériumi szóvivő.

 

Az Egyesült Államok elnöke különgépe fedélzetén reagált az észak-koreai rakétakísérletekre. Donald Trump nem bonyolódott részletekbe. „Rengeteget tanácskoztunk már Észak-Koreáról. Nagyon rosszul viselkedik. Én mondom, nagyon, nagyon rosszul viselkedik” – mondta Donald Trump.

 

 hirdetes_300x300  

Az amerikai külügyminiszter, Rex Tillerson Japánban, Dél-Koreában és Kínában tárgyalt, miután a Washington által Észak-Koreával szemben mutatott türelem eredménytelennek bizonyult. A felek egyetértettek abban, hogy rá kell kényszeríteni Phenjant, hogy hagyjon fel a rakéta- és atomprogramjával.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!