Lehet, hogy ugyanaz a személy követte el a londoni kettős támadást a brit parlament épületénél. Napra pontosan a Brüsszeli terrortámadás után egy évvel egy négykerék-meghajtású terepjáró a járdára felhajtva számos embert elgázolt, majd – a legújabb feltételezések szerint – a gázoló egy késsel felszerelkezve a brit parlament épülete felé vette az irányt, ahol egy rendőrt leszúrt. A szakértők szerint, ha terrorcselekményről van szó, akkor a helyszín és a dátum választása is szimbolikus jelentőségű volt. Cikkünk folyamatosan frissül. 

 

Frissítve!

21:30 – Theresa May brit miniszterelnök együttérzését fejezte ki a szerdai londoni merénylet áldozataival,  illetve hozzátartozóikkal. ”A miniszterelnök és a kormány lélekben e megdöbbentő incidens halottjaival és sérültjeivel vannak, valamint azok családjaival” – áll a kormányfő hivatalának közleményében.

 

20:00 Tusk: az EU kész segítséget nyújtani Nagy-Britanniának a terrorizmus elleni harcban

 hirdetes_300x300  

 

19: 30 Merkel: Németország kiáll Nagy-Britannia mellett a terror elleni küzdelemben

 

19:08  Scotland Yard: négy halottja és legalább húsz sérültje van a támadásnak 

A hivatalos információk szerint egyetlen merénylő volt, aki több embert, köztük három rendőrt ütött el a Westminster-hídon. Ezt követően a parlament kerítésének csapódott, majd az ott szolgálatot teljesítő rendőrt megkéselte, az pedig lelőtte a támadót – a legfrissebb hírek szerint a járőr a helyszínen életét vesztette.

 

18:55  Négy halálos áldozata van a londoni terrortámadásnak: a megkéselt rendőr, két elgázolt személy és a támadó is életét vesztette.

 

18:40 BBC: meghalt a megtámadott rendőr. A BBC értesülése szerint meghalt az a rendőr, akire a szerdai londoni merénylet elkövetője a brit parlament mellett rátámadt.

 

Egyelőre azt sem zárják ki, hogy két támadó követte el a merényleteket. A brit hatóságok igyekeznek óvatosan fogalmazni, egyértelműen nem mondták ki, hogy terrorcselekményről van szó, csak azt, hogy akként kezelik.

 

A szemtanúk twitter bejegyzései szerint több háztömböt lezártak, a Westminster alatti metrót leállították, mindenhol pajzzsal és gépfegyverekkel felszerelt katonák járőröznek, tehát Nagy-Britannia teljes készültségben van.

 

Forrás: Metro.co.uk

 

A brit parlament alsóháza épp ülésezett, ők még mindig az épületben vesztegelnek. A skót törvényhozás a londoni események miatt félbeszakította a skót függetlenségi népszavazásról folytatott parlamenti vitát.

 

A gázolás egyik áldozata a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe

 

AP hírügynökség az egyik kiérkező mentőst idézve azt írja, hogy egy harminc év körüli nő életét vesztette a gázolás során (súlyos fejsérüléssel szállították kórházba), többen pedig „katasztrofális sérüléseket” szenvedtek.

 

Forrás: Politico.eu

 

A brit titkosszolgálat, az MI5 a rendőrséggel szorosan együttműködve már vizsgálja, hogy a merénylő, vagy a merénylők kapcsolatban állt(ak)-e bármilyen módon szélsőséges iszlamista elemekkel. A nyomozásban részt vesz az országhatárokon kívül működő MI6 is.

 

 

A Westminster hídon elgázolt egyik sérült. Ő olcsón megúszta. Forrás: Politico.eu

 

Forrás: politico.eu

 

A parlamentben rekedt brit politikusok. Theresa Mayt nem sokkal a támadások után kimenekítették. Forrás: twitter.com

 

Körkép.sk

Nyitókép: Politico.eu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!