Egyenruhás és civil rendőrök, katonák, különleges egységek vigyáznak a biztonságra az olasz fővárosban a Római Szerződés 60. évfordulóján. Az eredeti tervek szerint erre a hétvégére 3000 rendőrt, kommandóst és katonát vezényeltek volna az utcákra, ám a szerdai londoni merényletek után ötezerre emelték a létszámot. A legfontosabb helyszínek közelében több, mint száz új térfigyelő kamerát szereltek fel. Szombaton több népszerű turistalátványosság, így a Colosseum is zárva tart – írja a Hirado.hu.

 

Nagyon összetett biztonsági tervet kellett kidolgoznunk, hiszen az évfordulós ünnepségen 120 állami vezető és magasrangú politikus vesz részt. Ezen felül aznap lesz még négy felvonulás, két demonstráció és több kisebb rendezvény a városban – magyarázta Roberto Massucci rendőrparancsnok.

 

A britek már kihagyják a csúcsot

 

 hirdetes_300x300  

Az uniós tagállamok delegációi sorra érkeznek az olasz fővárosba. Az ünnepségen nem vesz részt az Egyesült Királyság, amelynek kormánya jövő szerdán hivatalosan is megindítja az unióból való kilépési folyamatot. Így szombaton 27 ország állam- és kormányfői fogadnak el közös ünnepi nyilatkozatot Európa jövőjéről, a Szenátusi Palotában.

 

Hirado.hu

Nyitókép: theolympian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!