Moszkva és Teherán objektív vizsgálatot követel a múlt heti szíriai vegyifegyver-bevetéssel kapcsolatban. Vlagyimir Putyin orosz és Hasszán Rohani iráni elnök vasárnap telefonon egyeztettek, majd közleményt adtak ki, melyben elítélték az amerikai légicsapást.

Hasszán Rohani sajtótájékoztatóján az Euronews arról kérdezte az államfőt, hogy az amerikai légicsapás tükrében Irán miben változtat politikáján.

 

” Egy esetleges újabb agresszió az Egyesült Államok részéről nem maradhat válasz nélkül. Véleményem szerint Amerika soha nem cselekedett sem a nemzetközi normák és szabályok, sem a régió országainak érdekei szerint” – válaszolta Rohani.

 

Az Aszad-rezsim katonai repülőtere ellen csütörtökön végrehajtott amerikai légicsapást a nyugati világ legtöbb országa, köztük az EU is helyénvalónak minősítette – ellentétben Iránnal és Oroszországgal. Moszkva szerint Washington teljes mértékben figyelmen kívül hagyta a vegyifegyver terroristák általi bevetésének lehetőségét. Rohani pedig egyenesen “a terroristák segítésével” vádolta meg Donald Trumpot.

 hirdetes_810x300  

 

Euronews
kép: washingtonpost.com/Getty

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!