Az NBC amerikai tévétársaság arról számolt be, hogy Amerika megelőző csapást mérhet az észak-koreai diktatúrára. A Pentagon nem kommentálta az értesülést Mint elmondták „nyilvánosan nem bocsátkoznak spekulációkba az esetleges forgatókönyvekről.”

 

Pekingben eközben Wang I kínai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az Észak-Korea körül fokozódó feszültséget „katonai erővel nem lehet megoldani.“ A befolyásos kínai Global Times napilap felszólította az észak-koreai rezsimet, hogy hagyjon fel atomprogramjával, cserébe a Kína által felajánlott védelemért.

 

Az NBC nevét elhallgató hírszolgálati forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az USA készen áll arra, hogy megelőző csapást mérjen az észak-koreai rezsim fegyverprogramjára, amennyiben cáfolhatatlan bizonyítékokat nyer, hogy Phjongcshang sorozatban hatodik atomrobbantására készül.

 

 hirdetes_810x300  

Meg nem nevezett kormányzati képviselők a Reuters szerint az értesülést cáfolták, és „jó esetben spekulációnak nevezték.”

 

Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy Amerika kínai segítséggel vagy anélkül, de megoldja az észak-koreai problémát. Szerdán a témát érintve erről kínai kollégájával, Hszi-Csin-Pinggel telefonon is beszélt, aki források szerint a feszültség békés megoldásának szükségességét

 

Szöul szerint Észak-Korea április 15-én az ország Kim-Ir-Szen általi alapításának évfordulóján, készülhet atomrobbantásra.

 

ČTK

 

Nyitókép: (F 18-asok a Carl Vinson repülőgép-hordozón) timesofsandiego.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!