Egyre kevesebb amerikai hisz abban, hogy Donald Trump teljesíteni fogja az ígéreteit – mindez a Gallup Intézet legújabb felmérésből derült ki.

 

Trump sokak szerint nem őszinte és nem is megbízható

 

Az amerikaiak többsége az új elnököt már nem olyan embernek látja, aki hű az ígéreteihez. Míg februárban Trump ígéreteiben a megkérdezettek 62 százaléka hitt, addig jelenleg csupán a 45 százalékuk.

 

 hirdetes_400x285  

 „A nyilvánosság egyre kevésbé látja Trumpot határozott vezetőnek és olyan valakinek, aki képes az ország számára szükséges változások végrehajtására. Emellett egyre kevésbé tartják megbízhatónak és őszintének”

 

– írja a Gallup Intézet a weboldalán.

 

Azt, hogy Trump erős és határozott vezető a megkérdezettek 52 százaléka gondolja; azt, hogy változásokat képes véghez vinni, a megkérdezettek 46 százaléka gondolja, és mindössze a válaszadók 36 százaléka véli úgy, hogy Trump megbízható és őszinte.

 

A megkérdezettek 42 százaléka gondolja úgy, hogy az amerikai elnöknek fontos és szem előtt tartja az emberek szükségleteit, míg Trump effektív kormányzását a válaszadók 41 százaléka tartja jónak. Ezekben a jellemzőkben Trump hét százalékkal rontott az előző felméréshez képest.

 

 „Az erős és határozott vezető az egyedüli két jellemző, amit Trumpnak az amerikaiak többsége még mindig odaítél”

 

– írja a Gallup Intézet.

 

Az intézet szerint Trump népszerűsége a férfiak és a nők, a republikánusok és a demokraták körében egyaránt csökkent.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: Reuters

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!