Azok után, hogy Észak-Korea nemrég sikertelenül próbált ki egy mindeddig meg nem határozott típusú rakétát, Han Song-ryo, az ország külügyminiszter-helyettese most úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy heti, havi és éves szinten is több rakétakísérletet fognak végrehajtani.

 

Fokozódik a katonai feszültség

 

Az MTI korábbi tájékoztatása szerint az elszigetelt Észak-Korea az Egyesült Államok kontinentális területe ellen bevethető nukleáris rakétafegyver kifejlesztésére irányuló kísérletei miatt az utóbbi hetekben megnőtt a feszültség a térségben. Donald Trump amerikai elnök a múlt heti rakétakísérletet követően kijelentette, hogy az Egyesült Államok akár egymaga is akcióba lép, ha Kínának nem sikerül jobb belátásra bírni a vele szomszédos országot.

 

 hirdetes_810x300  

Amerika még ugyancsak a múlt héten Korea partjaihoz irányított egy repülőgéphordozóból és rakétavető kísérőhajókból álló flottillát, hogy elhárítsa az esetleges észak-koreai fegyveres provokációkat. Donald Trump amerikai elnök előzőleg kijelentette, hogy “kezelni fogják” az észak-koreai problémát.

 

„Vége a stratégiai türelemnek”

 

Az Egyesült Államok Dél-Korea melletti “rendíthetetlen” elkötelezettségét hangsúlyozta Mike Pence amerikai alelnök, amikor felkereste a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet közvetlen szomszédságában található egyik amerikai támaszpontot egy nappal az észak-koreai kommunista rezsim sikertelen rakétakísérlete után.

 

Újságírók előtt az amerikai alelnök kijelentette, hogy Észak-Koreával szemben “vége a stratégiai türelemnek”.Han Song-ryol amerikai kijelentések elmondta, hogy akár totális háború is következhet, ha az Egyesült Államok a katonai beavatkozás mellett dönt.

 

Hirado.hu
kép: metro.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!