Donald Trump kikérte magának, hogy az igazságügyi minisztérium különleges ügyészt bízott meg orosz kapcsolatainak kivizsgálásával. Szerinte az amerikai történelemben még soha egyetlen politikus ellen sem indítottak olyan elszánt boszorkányüldözést, mint ellene.

 

Ezt írta a Twitteren hozzátéve, hogy Hillary Clinton kampányának szabálytalanságait és az Obama-adminisztráció törvénytelen akcióit bezzeg nem vizsgálja különleges ügyész. Ez már nem az első vizsgálat, amely az elmúlt fél évben megindult Donald Trump és stábja majd adminisztrációja orosz kapcsolatainak felderítésére. Az első az volt, amelyet még Barack Obama rendelt el az elnökválasztási kampány során történt hekkertámadások ügyében tavaly ősszel.

 

Két új ügy is felmerült 

 

 hirdetes_810x300  

Amikor kiderült, hogy a támadások mögött Moszkva áll, a kongresszus, majd az FBI is vizsgálatot indított. Az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója ügyében is az FBI nyomoz. Michael Flynn állítólag az elnöki adminisztrációnak sem mondott igazat arról, milyen ügyben tárgyalt az orosz nagykövettel még az elnökválasztás előtt.

 

Donald Trump legutóbbi vesszőfutása azután indult, hogy menesztette az FBI eltökéltnek bizonyult igazgatóját, James Comey-t. Egy héten belül két új botrányba is belekeveredett, és mind a kettő érinti orosz kapcsolatait ,az egyiket Comey személyesen robbantotta ki: azt mondta a sajtónak, hogy az elnök arra kérte őt, állítsa le a lemondott nemzetbiztonsági tanácsadó, Michael Flynn ellen indított nyomozást.

 

Jason Chaffetz, aki a képviselőház ellenőrző bizottságának republikánus elnökeként bekért minden feljegyzést Comey-tól az elnökkel folytatott beszélgetéseiről, állítólag arra készül, hogy június végével visszaadja képviselői mandátumát. A legutóbbi döbbenetet is egy sajtóhír váltotta ki. Eszerint az amerikai elnök titkosszolgálati információt osztott meg az orosz külügyminiszterrel múlt heti találkozójukon.Ezt azóta minden érintett, sőt az orosz elnök is cáfolta.

 

Euronews
kép: time.com

 

Dagad a botrány Amerikában, a sajtó már Trump leváltásán elmélkedik

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!