Észak-Korea ismételten egy ismeretlen típusú, közepes hatótávolságú ballisztikus rakétával hozta rá a frászt a japánokra. Néhány nappal azután, hogy az ENSZ a rakétakísérletek azonnali leállítását követelte Phenjantól, az észak-koreai vezetés egy újabb rakétát indított útjára, amely 500 kilométer megtétele után zuhant a Japán-tengerbe. A szigetország partjait azonban nem érte el.

 

Dél-Korea és az Egyesült Államok szerint a fellőtt rakéta nem minősül interkontinentális rakétának (ehhez nincs meg a hatótávja), egyelőre vizsgálják az adatokat

 

Legutóbb május 14-én (épp egy hete) okozott kellemetlen meglepetést Phenjan, mikor egy szintén ismeretlen típusú lövedéket lőtt ki. Annak a fellövésnek az érdekessége, hogy a rakéta 2000 kilométer magasra repült, de nem messze Észak-Koreától, szintén a Japán-tengerbe csapódott be – de ha meredekséget átállították volna, a szakemberek szerint elérhette volna akár Japánt is.

 

 hirdetes_810x300  

Észak-Korea annak ellenére folytatja rakéta-kísérleteit, hogy az amerikai vezetés jelezte, lehet szó párbeszéd megnyitásáról – Phenjannal ugyanis eddig Washington még nem tárgyalt közvetlenül. Egyes szakértők szerint az amerikai állampolgárok kémként való letartóztatása is azt a célt szolgálja Észak-Korea részéről, hogy közvetlen kommunikációra kényszerítse az USA-t.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!