Vallomása szerint nem aludt el a volánnál a 16 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset sofőrje, aki hamarosan elhagyhatja a rehabilitációs intézetet.

 

Közel két hónapig tanult újra járni és beszélni V. János, aki csodával határos módon túlélte a 16 halálos áldozatot követelő busztragédiát. A férfi ellen egymással párhuzamosan két eljárás is indult, az egyik Magyarországon, a másik pedig Olaszországban. A Lokál információi szerint az orvosszakértői vélemény alapján V. János sérülései maradandóak, azaz nem fog teljesen felépülni, ez azonban nem befolyásolja büntethetőségét.

 

A magyar rendőrök többször kihallgatták a férfit, hol az olasz hatóságok felkérésére, hol pedig az itthon folyó büntetőeljárás miatt. Az első időszakban azért nem tudtak vele beszélni, mert a belélegzett füsttől sérült a légcsöve és a tüdeje is. Néhány hónappal ezelőtt azonban jobban lett és halkan, kissé rekedt hangon, de elkezdett beszélni. Úgy tudjuk, azt vallotta: nem aludt el a volánnál, vagyis nincs összefüggés a korábban napvilágra került alvászavar és a történtek között.

 

 hirdetes_400x285  

János hamarosan hazajöhet a kórházból, már nagyon várjuk. Megpróbálunk könnyíteni terhein, mert ugyan a teste valamennyire meggyógyulhat, de lelkileg még mindig szörnyű állapotban van. Nagyon sokat fogyott és szinte teljesen elment az életkedve” – nyilatkozta az egyik családtag, aki hozzátette: azért is várják már János hazajövetelét, mert a budapesti utak, a gyakori látogatások anyagilag nagyon megterhelték a családot.

 

Forrás: hirado.hu/Lokál

Nyitókép: MTI/EPA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!