A brit Liberális Demokraták vezetőjelöltje elképzelhetőnek tartja, hogy az egyre nyilvánvalóbbá váló gazdasági problémák miatt Nagy-Britannia végül mégsem lép ki az Európai Unióból.

 

Sir Vince Cable, a harmadik legnagyobb országos brit parlamenti párt egyik legtekintélyesebb veteránja, aki a korábbi konzervatív-liberális koalícióban az üzleti ügyek minisztere volt, jelenleg az egyetlen jelölt a Liberális Demokraták vezetői tisztségére, amelyről az előző vezető, Tim Farron a múlt havi előrehozott választások után lemondott.

 

Újra átgondolják

 

 hirdetes_810x300  

Sir Vince a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a folyamatosan romló gazdasági helyzet és a mélységes megosztottság arra késztetheti az embereket, hogy „újra átgondolják” a brit EU-tagságról tartott tavalyi népszavazás döntését.

 

Cable a vasárnapi BBC-műsorban kijelentette: az emberek rá fognak jönni, hogy nem saját elszegényedésükre szavaztak, ezért meggyőződése szerint ismét napirendre kerül majd az a kérdés, hogy Nagy-Britannia ne maradjon-e mégis az Európai Unió tagja.

 

Nem lesz Brexit?

 

A liberális demokrata politikus szerint a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése okozta óriási problémák láttán ő el tud képzelni egy olyan forgatókönyvet, amelyben Nagy-Britannia mégsem lép ki az EU-ból.

 

„Kezdek hinni abban a lehetőségben, hogy esetleg nem lesz Brexit”

 

– fogalmazott a brit liberális párt vezetőjelöltje.

 

Hozzátette: a kiutat egy újabb referendum kínálhatja, abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy a Brexit katasztrofális következményekkel jár.

 

MTI

 

Nyitókép: Sir Vince Cable (bbc.co.uk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!