Ismeretlen – hangja alapján – férfi tett bejelentést 2017. július 19-én a rendőrségen arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el – olvasható police.hu-n.

 

Frissítve 13:46

 

A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálta át.

 

 hirdetes_400x285  

A legfrissebb információk szerint az összes nemzetközi vonat továbbindulhatott, azonban több órás késésekre kell számítani az érintett szakaszokon. A MÁV közleménye szerint szerdán délelőtt fél 10-től rendőrségi intézkedés miatt a nemzetközi vonatok közlekedése ideiglenesen leállt az országos vasúthálózaton.

 

A szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat. Ma éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani.

 

A Máv-Elvira térképe a hazai vonatok közlekedéséről és a késésekről. Zölddel – késések 5 perc alatt, sárga – késések 6-14 perc között, narancssárga – 15-59 perc között, piros – több mint 1 órás késés, forrás: hirado.hu

 

A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

 

Police.hu, Hirado.hu

Nyitókép: Hirado.hu/reprofoto

Megosztás:
Címkék: bombariadó

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!