Franciaország már idén nyáron a menedékkérelmek elbírálását végző uniós központokat, úgynevezett hot spotokat hoz létre Líbiában – jelentette be Emmanuel Macron francia elnök.

“A cél az, hogy hot spotok jöjjenek létre Líbiában, hogy az emberek ne vállaljanak őrült kockázatot, miközben nem mind jogosultak menekültstátusra”

 

– mondta el Macron egy orléans-i befogadó központban tett látogatása alkalmával. Házhoz megyünk értük, úgy számítom, hogy már idén nyáron – tette hozzá Macron.

 

A francia államfő világossá tette, hogy akár európai uniós segítség nélkül is neki akar látni a menedékkérők afrikai átvilágításának. Elmondta, hogy a menekültekről és hontalanokról gondoskodó francia hivatal munkatársait fogja kirendelni az olaszországi, s majd a líbiai hot spotokba is.

 

 hirdetes_810x300  

Macron azt mondta: stabilizálni kell Líbiát. Ennek érdekében egyébként a héten vendégül látta a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány vezetőjét és az ország keleti részének döntő többségét uraló hadurat, akik tűzszüneti megállapodás megkötése és választások megtartása mellett kötelezték el magukat. ”Nincs olyan ország a világon, amely képes lenne az összes gazdasági bevándorló befogadására” – húzta alá a francia elnök.

 

Hirado.hu
kép: ilgiornale.it

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!