A külgazdasági és külügyminiszter szerint Európában azokat akarják büntetni, akik nem akarják az illegális bevándorlókat befogadni.

 

Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján Christian Kern osztrák kancellár nyilatkozatára reagálva közölte, Európában hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandóak illegális bevándorlókat befogadni, ennek a hadviselésnek két eszköze van: a jogi és a pénzügyi fenyegetőzés.

 

Christian Kern szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva azt mondta, az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását.

 

 hirdetes_810x300  

Lézetik egy “Soros-terv”

 

Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, létezik egy “Soros-terv” arról, hogyan kell fenyegetéssel rávenni országokat arra, hogy migránsokat fogadjanak be. Az osztrák kancellár nyilatkozatával “beállt” azon balliberális politikusok közé, akik ezt támogatják, és kinyilvánította, hogy el akarja venni a szerződések alapján járó uniós forrásokat – tette hozzá.

 

A külügyminiszter kijelentette, az Osztrák-Magyar Monarchia már nem létezik, nem Bécsben döntenek a magyarok sorsáról, és arra kérte az osztrák kancellárt, hogy “ne ácsingózzon” a magyaroknak járó forrásokra.

 

Szijjártó Péter arra kérte az uniót, hogy ne úgy viselkedjen, mint Teréz anya, mert nem humanitárius segélyt adnak, hanem gazdasági együttműködés keretében jár Magyarországnak a támogatás.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!