Az USA felszólította a venezuelai nagykövetségen dolgozók családjait, hogy haladéktalanul hagyják el a fővárost, Caracast a „nem kiszámítható” politikai és biztonsági helyzet miatt. Az amerikai külügy egyúttal lehetővé tette az ott dolgozó diplomatáknak is, hogy saját belátásuk szerint visszatérjenek az Egyesült Államokba.

 

A biztonsági kockázatok miatt az amerikai diplomatáknak nem javasolják, hogy elhagyják a nagykövetség épületét. Az amerikai polgároknak pedig egyáltalán nem javasolják, hogy Venezuelába utazzanak.

 

Az amerikai külügy figyelmeztetése nem sokkal azután került közlése, hogy az USA 13 venezuelai tisztviselő ellen foganatosított szankciókat.

 

 hirdetes_810x300  

Washington szerint több amerikai állampolgárt bizonyítékok nélkül és jogtalanul tartanak fogva Venezuelában a hatóságok.

 

A dél-amerikai országban súlyos méreteket ölt az élelmiszerhiány, az infláció. A politikai nyugtalanságban eddig több százan vesztették életüket, a Maduro elnök elleni tüntetések rendszeresek, az hatóságok és a demonstrálók közti összecsapások mindennaposak.

 

Teraz.sk

Nyitókép: cnn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!