Megfenyegette Észak-Koreát Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke – Trump figyelmeztette a diktatúrát, ha támadást tervez az Egyesült Államok és szövetségesei ellen, akkor „legyen nagyon ideges”, mert „olyan bajba kerülhet, mint korábban kevés más nemzet”.

 

Az elnök a bedminsteri (New Jersey) golfklubjában – ahol nyári szabadságát tölti – Mike Pence alelnökkel együtt jelent meg az újságírók előtt, hogy rövid nyilatkozatot tegyen.

 

Donald Trump figyelmeztette Észak-Koreát, hogy ha bármit is lép, vagy támadást tervez az Egyesült Államok és szövetségesei ellen, akkor „legyen nagyon ideges”, mert „olyan bajba kerülhet, mint korábban kevés más nemzet”.

 

 hirdetes_300x300  

Hangsúlyozta, hogy keddi kijelentése, miszerint „tüzet és haragot” zúdít Észak-Koreára, „talán nem volt eléggé kemény”. Majd hozzátette: Phenjan „hosszú évek óta ezt csinálja országunkkal, és már ideje volt, hogy valaki felemelje szavát ennek az országnak a népéért és más országok népeiért is”.

 

Az elnök ugyanakkor leszögezte, hogy Washington továbbra is számol a feszültség tárgyalásos enyhítésével és a konfliktus ily módon történő rendezésével.

 

Amikor az egyik újságíró azt firtatta, hogy várható-e megelőző csapásmérés Észak-Koreára, Trump határozottan kijelentette: „erről nem beszélünk soha, majd meglátjuk, mi történik”.

 

MTI

Nyitókép: The Sun

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!