Frissítve: 19:35

 

19:35, A finn rendőrség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a mai késelős támadásnak összesen 8 áldozata volt, ketten közülük belehaltak sérüléseikbe, hatan korházban vannak, a túlélők közül többeknek válságos az állapota.

 

Megerősítették, hogy az egyik elkövetőt a kiérkező rendőrök lábon lőtték, különleges biztonsági intézkedések mellett kórházba szállították. A hatóságok egyelőre vizsgálják az egyetlen gyanúsított indítékait. A helyi rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy egyelőre korai lenne terrorizmusra gondolni.

 

 hirdetes_810x300  

„Semmit sem tudunk az indítékról… vagy arról, mi is történt pontosan Turku városában”

 

mondta.

 

Fotó forrása: CNN.com

 

17:15, Lábon lőttek egy késelőt, aki több emberre is rátámadt Turkuban – közölte a BBC nyomán az Origo.

 

A férfit letartóztatták. A rendőrség arra figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak távol a városközponttól. A Twitterre felkerült egy videó, amelyen emberek menekülnek.  A közösségi oldalon halálos áldozatról is írnak, de ezt egyelőre senki nem erősítette meg.

 

kép: Bloomberg

 

A halálos áldozatokról a Turun Sanomat című finn lap is írt. A portál úgy tudja, a késelésnek további 7-8 sebesültje lehet,a rendőrök pedig ellenőrzi a repülőtereket és pályaudvarokat az egész országban.

 

Hogy terrorista indíttatású volt-e a késelés, még nem tudni. A rendőrség Twitter-üzenetben közölte: több lehetséges merénylőt keresnek. Az Ilta-Sanomat tudósítása szerint elővigyazatosságból kiürítették a közeli könytárat és a bevásárlóközpontokból is evakuálják az embereket.

 

Origo.hu 
borítókép: BBC

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!