„Nem lehet igaz” – még Theresa May is hitetlenkedve fogadta a hírt, hogy négy éven át, 2021-ig felújítás alatt áll majd a Big Ben, a westminsteri palota kultikus harangja.

 

Négy éven át néma lesz a westminsteri palota óratornyának kultikus harangja, a Big Ben – az Erzsébet-torony harangja 2021-ig áll majd felújítás alatt, addig a torony néma marad. A harang legutóbb hétfőn délben szólalt meg –írja az Independent.

 

Big Ben, a westminsteri Erzsébet-torony legendás, 13 tonnás harangja azonban egy igazán fontos eseményre tér majd vissza Londonba: 2021 újévét már a megújult haranggal ünnepelhetik a brit fővárosban. Utolsó hangjait négyéves némasága kezdete előtt rengetegen követték a londoni Parlament téren.

 

 hirdetes_810x300  

Az 1856-ban épült torony felújítása halaszthatatlanná vált, az összességében 30 millió fontos projektet tavaly jelentették be, és a munkálatok már meg is kezdődtek, a Big Ben félig fel van állványozva. Az 1859-ben elhelyezett órát is alapos vizsgálatnak vetik alá: minden egyes fogaskerekét ellenőrzik, és ha kell, felújítják. Mind a négy számlapját megtisztítják és megjavítják, fémkeretüket megújítják.

 

A 157 éves harang négyéves szünete sokak nemtetszését váltotta ki a brit politikában is: maga a miniszterelnök, Theresa May csak úgy kommentálta a hírt, hogy „nem lehet igaz”, hogy a Big Ben négy évre elhallgasson. De volt olyan munkáspárti képviselő is, aki egy könnycseppet is kitörölt a szeméből az utolsó harangszó idején.

 

Forrás: Independent/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!