Az Európai Bizottság betilthatja a rumaromát. Amennyiben erre sor kerül, Csehország kivételt fog kérni.

 

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal legújabb felfedezése szerint rákkeltő anyagot tartalmaz az a rumaroma, amit a rumok készítése során alkalmaznak. Amennyiben Brüsszel betiltja ezt az alkotóelemet, a híres alkoholos italnak teljesen meg kellene változtatnia az összetételét.

 

A döntést az Európai Bizottság hozza meg azután, hogy áttanulmányozza a kutatás eredményeit. Csehország már most jelezte, hogy a rumaroma használatának betiltása során kivételt fog kérni az ún. Tuzemák gyártásához – informál az ihned.cz. A rumaroma betiltásával nemcsak a szomszédos Csehországnak lehetnek gondjai, de azoknak az országoknak is, ahol ezt azt az anyagot használják.

 

 hirdetes_400x285  

Brüsszelnek jogában áll dönteni, hogy ezt az alkotóelemet betiltja-e vagy sem. Az, hogy kivétellel illetik valamelyik államot, szintén benne van a pakliban. Egykoron az északi államok is  kivétel kértek az egyes halaikat illetően, amelyekben az európai tudósok káros anyagokat találtak. Hasonlóképpen szeretne védekezni Csehország is abban az esetben, ha betiltanák a rumaromát.

 

Forrás: ihned.cz/aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!