A sajtóban megjelent román külügyi információk szerint a Smer – SNS – Most-Híd alkotta szlovák kormány csatlakozott Románia beadványához, amely a luxemburgi uniós bíróságon támadta meg a Minority SafePack elnevezésű európai kisebbségvédelmi kezdeményezést.

 

Vincze Lóránt, a FUEN elnöke az MKP székházában. kép: MKP

 

Az elmúlt hetekben a felvidéki, az erdélyi magyarság körében és más uniós tagországokban is aláírásgyűjtési akció indult a kezdeményezés támogatására, amelynek célja, hogy egymillió aláírás összegyűjtését követően az Európai Unió a tagállamok számára kötelező jellegű kisebbségvédelmi jogszabályokat alkosson. A Felvidéken az aláírásgyűjtést a Magyar Közösség Pártja szervezi és koordinálja.

 

Az MKP pénteken levélben fordult a szlovák külügyminisztériumhoz, hogy első kézből tájékozódjon a sajtóban megjelent információk valódiságáról. A további lépésekről a szlovák belügy válaszának ismeretében döntünk.

 hirdetes_300x300  

Történelmi jelentőségű, összeurópai aláírásgyűjtés indul a nemzeti kisebbségek jogainak bővítéséért – Kérdések és válaszok

Az MKP általánosságban véve felháborítónak tartaná, ha egy magyar szavazatokkal kormányra kerülő párt asszisztálna egy olyan lépéshez, amely szembemegy az Európai Unió területén élő kisebbségek, köztük a Kárpát-medencei magyarság érdekeivel.

 

Körkép.sk sajtóhír
borítókép: facebook/FUEN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!