Mégsem Szlovákia lesz a Londonból átköltöző Európai Gyógyszerügynökség (EMA) új székhelye. Az utolsó körös szavazáson Milánóval szemben Amszterdamnak sikerült megszereznie a legtöbb szavazat, így  2019 márciusától itt lesz az Európai Gyógyszerügynökség új székhelye. Az EMA új székhelyéről hétfőn az Európai Tanács döntött Brüsszelben.

 

16.30-kor érkezett a hír az első körben leadott szavazatok összeszámlálásáról, majd röviddel utána kiderült, hogy Pozsony “nem élte túl” az első körös szavazást. A második körös szavazásba Amszterdam, Koppenhága és Milánó jutott tovább, tehát azok az országok, ahol az EU-nak már székel valamilyen ügynöksége.

 

Az utolsó körben már csak Milánó és Amszterdam volt versenyben, végül Amszterdam győzött. “Gratulálunk Amszterdamnak az EMA átköltöztetésére indított szavazáson elért győzelméért!” – írta a Twitteren a német Európa-ügyi államminiszter, Michael Roth.

 

 hirdetes_400x285  

Összesen 12 tagállam szállt versenybe az Európai Gyógyszerügynökségért, Málta, Horvátország és Írország az elmúlt napokban mondott le róla. Az EMA és az EBA 2019 márciusában költözik el Londonból, miután az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Tribune.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!