Oroszországban két maszkos személy késsel támadt a tanulókra egy permi (ural-hegységi város) iskolában hétfőn reggel. Legalább 13 sebesültről szólnak a híradások. Az épületben a támadás idején 127 diák tartózkodott.

 

Mint kiderült, a két merénylő szintén diák volt, a RussiaToday információi szerint az 1999 években Bolumbine középiskolai mészárlást próbálták leutánozni (az amerikai Columbine Gimnáziumban akkor 13-an haltak meg). Az elkövetőket letartóztatták. (RT.com)

 

Fegyverropogást jelentettek a tripoli (Líbia legnagyobb városa) Mitiga nemzetközi repülőtérről. Helyi portálok szerint jól felszerelt fegyveresek támadták meg a repteret. A közösségi hálókon közzétett képek tanúsága szerint füst száll fel a termináloktól. Sebesültekről áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. (Sputniknews.com)

 

 hirdetes_300x300  


Bagdadban (Irak fővárosa) legalább 35 civil vesztette életét egy kettős öngyilkos bombamerényletnél. Ez már a második súlyos támadás 3 napon belül. Irak az Iszlám Állam katonáinak egyik elsőszámú célpontja. Miután a koalíciós erők gyakorlatilag kiszorították az ország területén az IÁ erőit, a Közel-Kelet és Európa amiatt aggódik, hogy a hazatérő dzsihadisták mihez kezdenek a háború után (BBC.com)

 


Körkép.sk

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!