Abban hiszek, hogy a családok tartják meg gerinc módjára az egész országot. Hiszek abban, hogy aki gyermeket vállal, azt támogatni kell. Abban hiszek, hogy az édesanyákat becsülni és tisztelni kell. Abban hiszek, ha így teszünk, mi magyarok a Kárpát-medencében nem kevesen, hanem többen leszünk” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elmondott 20. évértékelőjében, amelyet Budapesten, a Várkert Bazárban tartott a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében.

 

Orbán Viktor, azt kívánva Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen. Jelezte ugyanakkor: noha az ország jobban néz ki, mint nyolc éve, de még nem olyan, amilyen lehetne, már jobban teljesít, de még nem úgy, ahogy tehetsége alapján képes lenne, „még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven”.

 

A kormányfő kifejtette:

 

 hirdetes_300x300  

„Nekünk magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk, ápoljuk a magyar nyelvet, megvédjük keresztény és magyar kultúránkat, megőrizzük a függetlenséget és a magyar szabadságot”

 

– mondta.

 

A magyar modell működik

 

Orbán Viktor értékelése szerint a magyar modell működik, és azért sikeres, mert magyarok milliói hisznek benne. „A munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani, a függetlenséget megőrizni, ez a jövő, s ez a jövő a mienk lehet” – hangsúlyozta. Köszönetet mondott annak a 700 ezer embernek, aki nem segélyből, hanem már munkából tartja el családját, a munkahelyeket teremtő magyar vállalkozóknak és a családalapítás útjára lépett fiataloknak.

 

Abban hiszek, hogy a családok tartják meg gerinc módjára az egész országot. Hiszek abban, hogy aki gyermeket vállal, azt támogatni kell. Abban hiszek, hogy az édesanyákat becsülni és tisztelni kell. Abban hiszek, ha így teszünk, mi magyarok a Kárpát-medencében nem kevesen, hanem többen leszünk”

 

Az elért eredmények között beszélt a pénzügyi kiszolgáltatottság megszüntetéséről, arról, hogy „a családok a rezsivel nem a multik profitját fizetik”, valamint az energiafüggőség korszakának végéről, mivel hamarosan nem csak Oroszországból, de Romániából, sőt Lengyelországból is érkezik gáz.

 

Kiemelte azt is, hogy nemzeti kézben van a bankrendszer több mint 50 százaléka, és nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több mint fele. Magyar bankrendszer és magyar médiumok nélkül nincs nemzeti függetlenség – jelentette ki.

 

Szavai szerint

 

„a függetlenségünk most megvan, de az nem olyan, mint a lekvár: nem áll el a polcon, időről időre meg kell védeni”. Hallgatóságától azt kérte: ne feledjék, nem szabad az ország sorsát az internacionalisták kezébe adni.

 

Budapest, 2018. február 18. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Magyarország az első

 

Orbán Viktor arról is szólt, hogy egy ország kormányzásához tapasztalat kell és magabiztosság, terepismeret és nemzetközi kitekintés. „Mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk” – tette hozzá, majd „A haza minden előtt” jelszót „modern kiadásba” öntve, kijelentette: „nekünk Magyarország az első”.

 

Felhívta a figyelmet emellett arra, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, „hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy gazdasági súlyunk indokolná”. Szerinte ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Fidesz-KDNP Magyarországon

 

„nyolc éve szünetelteti a politikai korrektséget, süllyesztőbe került az euroblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmit mondás, a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek”.

 

Nyugat vs Közép-Kelet-Európa

 

A migrációra rátérve Orbán Viktor úgy fogalmazott: a bevándorlás miatt Európa felett sötét felhők gyülekeznek, a becslések szerint ugyanis a bevándorlók aránya gyorsuló ütemben nő majd a tőlünk nyugatra fekvő európai országokban. NATO-jelentések szerint 2020-ig 60 millió ember indul Európa felé – jelezte, megjegyezve, hogy a legtöbb bevándorló ráadásul az iszlám világból érkezik majd.

 

Ha minden így folytatódik, akkor Európa nagyvárosaiban egyértelmű muszlim többség lesz, s London nem a kakukktojás, hanem az első fecske lesz – mondta.

 

A miniszterelnök 50 perces évértékelőjében beszélt a Nyugat- és Közép-Európa közötti vitáról is, úgy értékelve, hogy Nyugat-Európa bevándorlóövezetté, kevert népességű világgá vált, és Közép-Európától különböző, merőben új fejlődési jövő felé halad.

 

Ezzel kapcsolatban közölte: a kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel és a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, „stabilan állunk a lábunkon”, Nyugatról azonban – „bármennyire abszurd is” – veszély fenyeget.

 

A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok „hozzák a fejünkre”, azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, „azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt”.

 

Most az a „divatos nóta” – folytatta -, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat – mondta Orbán Viktor.

 

Budapest, 2018. február 18. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Visegrádi Négyek

 

A kormányfő szilárdnak ítélte a V4 országokat, s kiemelte azt is: Ausztria most fordult hazafias és keresztény irányba, Bajorországban a CSU vezetésével szellemi és politikai ellenállás épült ki, valamint várja az olasz választási eredményeket és vele együtt a fordulatot, amellyel a „józan ész, az olasz nemzeti és kulturális öntudat és Silvio Berlusconi kerül ismét kormányzati pozícióba, Forza Italia”.

 

Nevesítette azokat az európai politikusokat is, akik az elmúlt években „belénk haraptak, de végül belénk törött a foguk”. Ezek közé sorolta Werner Faymann és Christian Kern korábbi osztrák kancellárt, Matteo Renzi olasz és Zoran Milanovic volt horvát miniszterelnököt, valamint a német Martin Schulzot, aki szavai szerint

 

mániákusan minden akart lenni és végül semmi sem lett. „Úgy látom, a lista nem zárt, van még rajta néhány kiadó hely” – jegyezte meg.

 

Soros nem adja fel

 

Azt is jelezte: az ellenerők, Soros György hálózata és az általa megvásárolt nemzetközi bürokraták még korántsem adták fel. Van, aki még érzi a pénzszagot, vannak, akik a globalista elittől kapott állásukat és zsoldjukat nem akarják elveszíteni – mondta, ennek „jól fejlett példányaként” hivatkozva arra a magyar Soros-szervezeti aktivistára, aki azt mondta: „szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzánk, akik jobbak, mint a hazai népesség”.

 

„Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is” – emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének, a bolgár miniszterelnöknek azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.

 

Orbán Viktor: meg kell őriznünk keresztény kultúránkat

 

A határvédelem a fontos és nem a kötelező kvóta – tette világossá a kormányfő.

 

„Ha ugyanis zárjuk a határokat, senki sem juthat be engedély nélkül, így nem is lesz kit szétosztani” – érvelt, megjegyezve: aki engedélyezi migránsok belépését az országába, az tartsa is meg őket, viselje is a gondjukat.

 

Kifejtette azt is: az ENSZ fejébe vette, hogy az év végéig tető alá hoz egy nemzetközi megállapodást a migrációról, a világszervezet el akarja fogadtatni, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és a jóléthez. Az ENSZ megszüntetné a bevándorlók határátkelését gátló akadályokat is – tette hozzá, megjegyezve: „kihúzhatjuk magunkat, ez a kerítésről szól, ezt egyenesen nekünk címezték”.

 

A kormányfő ezt úgy értékelte: Soros György és szervezetei nemcsak Brüsszelbe és Budapestre fészkelték be magukat, hanem New Yorkba, az ENSZ-nél is, és temérdek pénzt áldoznak arra, hogy a migrációt világméretekben elfogadtassák.

 

De „nem vagyunk egyedül, és közösen fogunk küzdeni, hogy Soros Brüsszelben és az ENSZ-ben bemutatott tervét megfékezzük, majd megállítsuk, és ha lesz elég szövetségesünk, márpedig lehet elég szövetségesünk, akkor biztos vagyok abban, hogy a végén sikerrel is járunk” – mondta Orbán Viktor, aki a szokásos „Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” fordulattal zárta beszédét.

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: MTI/Budapest, 2018. február 18. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!