A teljes felnőtt népesség körében 50% választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. A Magyar Idők számára készült felmérés alapján Vona Gábort immár Karácsony Gergely és Szél Bernadett is megelőzte a kormányfő-jelöltek versenyében.

 

A miniszterelnök-jelölti versenyben a teljes felnőtt népességet nézve Orbán Viktort 50% támogatja, míg Karácsony Gergelyt 13%, Szél Bernadettet 8%, Vona Gábort 7%, Gyurcsány Ferencet 3%, Fodor Gábort és Fekete-Győr Andrást pedig egyaránt 1%.

 

A Nézőpont Intézet közel három éve (2015 májusa óta) végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfő-jelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktort a magyarok 32 százaléka támogatta. Vona Gábor támogatottsága az elmúlt közel három évben egyszer sem tudott 13 százalék fölé kerülni (a legjobb eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke). Ezúttal ráadásul Karácsony Gergelynek és Szél Bernadettnek is több támogatója akadt a kormányfő-jelöltek versenyében, mint Vona Gábornak.

 

 hirdetes_810x300  

 

Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2018. március 19-23. között készült 1000 fő telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

 

Körkép.sk/sajtóhír

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!