Mintaként a nagyvárosok szolgálnak.

 

Az Európai Bizottság közzétette az OECD-vel közösen kidolgozott jelentését, melyben meghatározzák a migránsok helyi közösségekbe való beilleszkedésének fő kihívásait, egyben pontos politikai ajánlásokat fogalmaz meg a megoldásukra.

 

A jelentés kézikönyvként szolgál, mely olyan nagyvárosokból ír össze recepteket, mint Amszterdam, Berlin, Párizs, vagy Róma. A dokumentum 12 pontot tartalmaz és afféle segédanyag a helyi, regionális és országos politikai döntéshozók és szakértők számára annak érdekében, hogy a helyi integrációs programok minél sikeresebbek legyenek.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák SITA hírügynökséget erről Ingrid Ludviková tájékoztatta az Európai Bizottság szlovákiai képviseletéről.

 

A jelentés az OECD tagállamainak migránshelyzetét elemzi. Többek között azt vizsgálja, milyen hatásos volt helyi szinten a migránsok integrációja, milyen akadályokba ütköztek például a munkaerőpiacon való elhelyezkedés tekintetében. Ugyanakkor megoldásokat is kínál az országon belüli helyenként különböző integrációs politikák összehangolására és azok hatékonyabb koordinálására úgy helyi, regionális, mint országos szinten.

 

A jelentés javaslattal is szolgál a monitoring tevékenység megerősítésére. Egyben megállapítja, hogy azt a civil szervezetek, üzleti partnerek és maguk a migránsok bevonásával lehet elérni folyamatos felmérés és azok kiértékelése mellett.

 

A jelentés szól arról is, hogyan lehet hatékonyabban meríteni az erre a tevékenységre rendelkezésre álló pénzügyi kereteket, beleértve az uniós alapokat is.

 

Az ajánlások több politikai területet is érintenek, mint például az egészségügy, foglalkoztatottság, lakáspolitika, vagy az oktatás.

 

A jelentés az Európai Bizottság kérésére készült. Célja, hogy az EU-ban élő migránsok közösségbe való szociális és foglalkoztatási beilleszkedését segítse.

 

webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!