Vagy amikor a tüntetés felér egy öngóllal! Múlt héten még azt merészeltem leírni, hogy a tüntetőknek és a rendfenntartó erőknek köszönhetően a magyarországi demokratikus választások kétharmados Fidesz győzelmének eredményeit első alkalommal megkérdőjelező budapesti tüntetés aránylag nyugodt körülmények között zajlott le.

 

Akkor még senki se sejtette, hogy mit hoz a következő hétvégi demonstráció, ami már viszont nem volt annyira békés és szabad sem, mert egyrészt április 30-át dolgozta le előre a magyarországi tüntető, a békés jellegét pedig sok esetben erős alkoholos felbuzdulás is zavarta.

 

 

 hirdetes_810x300  

Így joggal feltételezhető, hogy hétfőn, május elseje előestéjén már nem fognak demonstrálni az elégedetlenkedők, hiszen már előre letüntettek „munkaszombaton”.

 

Pedig pont a május elseje előestjén lenne miért tüntetni! Spontánul visszavágni a szocializmus éveiben erőszakkal kivezényelt tömegekért, az akkoriban valóban ellopott és elcsalt sok-sok választási eredmény miatt – Marx egy geci, Engels se különb, Kádár pedig dupla geci transzparensekkel!

 

 

Fotó: Facebook/vadhajtasok.com

 

Ellenzéki esti piknik

 

Éljen május elseje, tüntető nép ünnepe! Hurrá, hurrá, hurrá! De hol voltak a régi május elsejéken ezek a mai fiatal tüntetők?  Csak abban a halmazállapotban, amivel klasszikusként először Simicska illette a magyar miniszterelnököt, most pedig utána szabadon a szombati tüntetők is. Mert miénk itt a tér, mi hánytuk össze!

 

Mennyire békés tüntetők? Valójában ők jelentik a többséget? Nehogy már!

 

Többezres elégedetlen tömeg demokráciát követelt szombaton! Az utca demokráciáját! A cső-csele utcára vitele a csúfos választási vereségébe belenyugodni nem képes  ellenzék csele. Miközben nem rossz buli jó időben kint a szabadban szabadon inni, ordítani és demokráciát követelni hamis próféta-szónokok szavait skandálni!

 

 

Mindez olyan, mint amikor több góllal nyer az egyik csapat a labdarúgó mérkőzésen és a meccs után az ellenfél hőbölögve kéri számon a végeredményt a győztes játékosokon. Ilyenkor szoktak a nyertesek nemes egyszerűségével felmutatni a világító eredményjelző táblára! Hogy nincs miről beszélni, ott van fehéren – feketén, tessék lenyugodni szépen oda, ahova kell, és legközelebb inkább csak a labdával foglalkozni a szövegelés helyett.

 

Miközben az ember azért imádkozik, hogy ebből majdan még véletlenül se legyen egy újabb Majdan. Vagy erre megy ki a játék? Ha nem sikerült a választásokon, akkor majd valaki provokálni fog, esetleg visszaüt, esetleg visszalő csak úgy kijevi módra? A recept „jól” bevált máshol is! Most Budapest a „soros”?

 

Száraz Dénes

Nyitókép: Facebook/vadhajtasok.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!