A kormány a kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de mindig a három harmadot szolgálja majd – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csürtötökön újraválasztása után tartott beszédében, az Országgyűlésben.

 

Hangsúlyozta: a haza nem lehet ellenzékben, mert az magasan a pártok felett áll, „szolgálata nem függhet attól, hogy éppen ellenzékiek vagy kormánypártiak vagyunk”.

 

„Derűlátón, bizakodóan és tettre készen állok most Önök előtt” – jelentette ki.

 

A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson, és különösen azoknak, akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak.

 hirdetes_810x300  

 

Budapest, 2018. május 10.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond az ünnepélyes eskütétele után az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. május 10-én. Mögötte Kövér László házelnök.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Tizenkét éves időtávban kell gondolkodni

 

A magyar kormányfő beszédében azt mondta: régen álltak olyan jól a csillagok Magyarország felett, mint éppen most.

 

„A magyar ügy ma nyert ügy, minden együtt van, amit a nagy tervek megkövetelnek” – fogalmazott.

 

Szavai szerint a magyarok már nemcsak abban hisznek, hogyha jól végzik a dolgukat, a holnap nem lesz rosszabb a mánál, hanem abban is, hogy a holnap jobb lehet.

 

„Azt akarják, hogy az előttünk álló jövő lehetőségeihez méltó kormányunk legyen. Ez bátorít és feljogosít, hogy terveinket ne négy-, hanem tízéves kitekintéssel készítsük el. Sőt, inkább 12 éves időtávban kell most gondolkodnunk”

 

– jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a felelős kormányzás is ezt követeli meg, hiszen az Európai Unió következő költségvetése, illetve végrehajtása valójában 2030-ig tart majd.

 

Budapest, 2018. május 10.
Áder János köztársasági elnök gratulál Orbán Viktornak, akit ismét miniszterelnöknek választottak az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. május 10-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

„Mi kereszténydemokraták vagyunk és kereszténydemokráciát akarunk”

 

Tudom, hogy sokan majd hihetetlennek tartják, én azonban elérhetőnek, hogy 2030-ra Magyarország Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni

 

– mondta Orbán Viktor

 

A miniszterelnök beiktatási beszédében azt mondta: az eddigi sikerekhez hozzájárult, hogy „nyíltan kimondtuk: a liberális demokrácia korszaka véget ért”.

 

A kormányfő úgy fogalmazott, a magyarok válasza a megváltozott világra az, hogy

 

„a zátonyra futott liberális demokrácia bütykölése helyett inkább felépítettük a 21. századi kereszténydemokráciát, amely garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát, a hagyományos családmodellt, féken tartja az antiszemitizmust, megvédi a keresztény kultúránkat, és esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására”.

 

Budapest, 2018. május 10.
Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetõje gratulál Orbán Viktornak, akit ismét miniszterelnöknek választottak az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. május 10-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

„Kormányom a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz”

 

A kormányfő úgy fogalmazott, „egy olyan ország önbizalmával és méltóságával kell élnünk, amely tudja, hogy a magyarok többet adtak a világnak, mint amit kaptak tőle”.

 

Mint mondta, szeretné meggyőzni a szomszéd országokat, hogy összefogva, Európa legbiztonságosabb, leggyorsabban fejlődő, egységes gazdasági, kereskedelmi és közlekedési területévé építsék a Kárpát-medencét.

 

Az elmúlt években számos bizonyságát adtuk, hogy a magyaroktól nem kell félni, aki együttműködik velünk, az jól jár – jelentette ki Orbán Viktor.

 

MTI

Nyitókép: Budapest, 2018. május 10., Orbán Viktor miniszterelnök (k) ünnepélyes eskütétele az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. május 10-én. Mögötte Kövér László házelnök. MTI Fotó: Kovács Tamás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!