Küszöbön az egész világ által várt csúcstalálkozó, ahol Donald Trump és Kim Dzsong Un tanácskoznak majd egymással. A hírekben már napok óta minden erről szól, az elnökök már Szingapúrban vannak. Sok vállalkozás azonban nem a világbékét, hanem saját profitjuk növelését látja elsősorban a találkozóban. 

 

A két vezetővel mostanában gyakorlatilag bármit el lehet adni, az élelmes szingapúriak pedig mindennél jobban tudják ezt. A Trump-Kim Dzsong Un-láz kihatással van a vendéglátásra, a város éttermei pedig felvették a ritmust, és tematikus menükkel igyekeznek naprakészek maradni.

 

Trump-burger és Rakétaember taco

 

 hirdetes_300x300  

Ha Amerika, akkor hamburger, ráadásul Trump bevallottan odavan a zsemlébe rejtett marhahúspogácsáért, nem meglepő, hogy a legtöbb étteremben szinte kötelező jelleggel álltak neki a hamburgerkészítésnek. A vendéglátósok leleményességét és bizakodó jellemét mutatja, hogy sok helyen ötvözték Amerikát Észak-Koreával, és a híres koreai savanyúsággal, a kimcsivel töltve szervírozzák a burgereket.

 

A Sinfonia nevű olasz étterem például Kim Dzsong Unt helyezte a menü középpontjába. A csúcstalálkozó alkalmából előállt az R.B.W. (vörös, kék, fehér) nevű, az amerikai és az észak-koreai zászló színeire utaló menüvel, amely Kim két kedvenc ételéből, kobe japán marhából és kaviárból álló fogásokat tartalmaz – de a hamburgert sem hanyagolják.

 

Fotó: Sinfonia Ristorante Facebook

 

A szingapúri KFC is lecsapott a témára, ők az ún. Four Peace menüvel szeretnének utalni arra, hogy a gyorsétteremlánc is figyelemmel kíséri a csúcstalálkozót. Természetesen a csomagolást is az alkalomhoz igazították:

 

Fotó: KFC

 

A Lucha Loco mexikói étteremben a tacoválaszték utal a nagy találkozóra: az El Trumpo nevű, amerikai stílusú, marhahúsos és uborkás taco és a koreai sültcsirkével töltött Rakétaember-taco közül lehet választani – az utóbbi neve utal arra, hogy Trump rakétaembernek nevezte egy nyilatkozatában az észak-koreai vezetőt.

 

fotó: Lucha Loco Facebook

 

De nem csak az ételek, hanem az italok terén is megjelenik a nevezetes esemény. Az Orchidea bevásárlóutcában lévő Hopheads bárban Bromance (testvéri románc) néven kínálnak koktélt sörből, tequilából, diétás kólából és szodzsuból (koreai rizspálinka). Az Escobar lokálban 12,60 szingapúri dollárért (2500 forintot) adják a Trump nevű, whiskyalapú kék színű italt, de választható a Kim nevű vörös koktél is, amelynek alapja a szodzsu.

 

Mobilapp és kriptovaluta

 

De nem csak a vendéglátósok, más iparágak is felfedezték a csúcstalálkozóban rejlő lehetőségeket. A Vybes nevű tech start-up például felfogadott egy Trump és egy Kim Dzsong Un hasonmást, akikkel a cég egyik applikációnak letöltésével lehetett egy szelfit „nyerni”. A cég marketingvezetője szerint több ezer letöltést generált az akció.

 

Fotó: EPA/HOW HWEE YOUNG

 

De akad olyan cég is, aki egy igazi nagyágyút vetett be, hogy népszerűsítse magát: a PotCoin nevű, kannabiszvásárlókat megcélzó kriptovalutás cég az egykori sztárkosaras Dennis Rodmant reptette promóció céljából a helyszínre, aki magyar idő szerint hétfő este meg is érkezett Szingapúrba PotCoinos pólóban, hogy a „támogassa a feleket”.

 

Polák Zsóka

 

Forrás: mti, CNBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!