A korábbi években egy TV bejátszás alkalmával egy Argentin gazda elmondott egy történetet:

 

„Amikor a sáskahad bevonult a falunkba, a földjeinkről menekülnünk kellett. Házunk minden ablakát becsuktuk, féltettük a családjainkat, s vártunk. Amikor a sáskahad elvonult, döbbenettel észleltük: minden gazda termése tönkre téve. Mind a ház körüli veteményesekben, mind a mezőkön felzabáltak mindent. A falu, s a környék élelem, s pénz nélkül maradt. Nem volt miből biztosítani a következő év termését sem. Közben a sáskák – mondta a gazda kissé ironizálva – már jól lakva, „útlevél nélkül,” átvonultak a szomszéd országba, ahol ismét csak tönkre tették az izzadságos munkával előteremtett, sok ezer család megélhetését, létét biztosító termést.”

 

Optimizmusunk első, komolyabb jelei?

 

 hirdetes_300x300  

A béke, s nyugalom után vágyó európai ember az utolsó napokban kissé megnyugodtatott, hiszen esélyt lát arra, hogy mégsem teljesül a globalisták, szélhámos politikusok, balliberális országvesztők, tőzsde spekulánsok szíve vágya. Azaz, hogy idegen nemzetek Európába való tömeges beengedésével, embercsempész bűnbandák révén való „betoloncolásával” teljesen leépítsék Európa keresztény kultúrájának jellegét, s  a fehér, őslakos európaiakat számunkra idegen vallásokat, szokásokat képviselő harmadik világrendbeli országok lakóival vegyítsék.

 

Röszke és Szeged között 2015 szeptemberében. Kép: Körkép.sk

 

Vagyis, az alkalmazkodni képtelen gazdasági bevándorlókkal való  együttélés – finoman kifejezve nem jött össze. Ennek révén a munkaerő piac még gyengült is, hiszen az európai fiatalok lakhatási, családalapítási, munkahely teremtési folyamatainak anyagi erősítése elmaradt, hiszen e helyett beilleszkedni nem tudó milliók ellátását kellett, s kell a mai napig biztosítani Európának. Vagyis, euró milliárdok halmaza veszett bele eddig is a fejetlenség feneketlen kútjába.

 

S ha ide soroljuk a megerősítésre szoruló védelmi kiadások milliárdjait, gondoljunk csak a terrortámadásokra, az idegenek által megerőszakolt nők sokaságára, a halálesetekre, a migránsok csapatokba verődött, kábítószer terjesztő, fegyvercsempészek bandaháborúinak embert próbáló felszámolására, akkor bizony ismét csak Európa fölöslegesen előidézett veszteségeiről beszélünk.

 

Európa felvirágoztatása helyett euró milliárdok a migrációra, a biztonsági intézkedések fokozására

 

A visszatoloncolás megoldásnak vélt terve sem valósulhatott meg kellő mértékben, hiszen a gazdasági nehézségekkel küzdő, kibocsátó országok vezetőinek a hátuk közepe is fontosabb attól, hogy koloncként újabb, munkát, országépítést nem vállaló embertömegekről kelljen majd gondoskodniuk. Ehelyett, amolyan csendes zsarolásként jelzik, visszafogadunk bizonyos létszámú gazdasági kivándorlót, ám cserébe ezért kérjük az euró, vagy dollármilliókat.

 

Vagyis, Európa ismét csak „fenekére ejtetett.” Ennek ellenére kontinensünk így is, hosszabb távon segíti a fejlődő országokat. A valódi, háborús övezetekből menekülőket is a Genfi Egyezmény alapján befogadja.

 

Optimizmusunk első jeleit Orbán Viktor határlezárásának, a déli határok a V4-ek által megvalósított, nagyrészt sikeres megvédését jelentette. Nem volt a véletlen műve az említett optimizmus, hiszen aki vidéken, határperemeken, a tanyákon átélte az anyaországon végiggázoló tömeggel kapcsolatos „élményét,”  ezt élete végéig nem feledi.

 

Aztán történtek még a helyzet konszolidálására tett kísérletek, ám a leglátványosabb, s reméljük a legeredményesebb a legutóbbi, egész Európát megmozgató fejlemény volt.

 

Az embercsempész bűnbandákkal összejátszó NGO-k hajói kitiltva az olasz kikötőkből

 

Történt ugyanis, hogy a szélsőjobboldali Liga vezetője, az újonnan megválasztott olasz belügyminiszter, Matteo Salvini  akkorát csapott a képzeletbeli lecsóba, hogy ebből még Merkel asszony nadrágkosztümjének kabátkájára is jutott.

 

Matteo Salvini  akkorát csapott a képzeletbeli lecsóba, hogy ebből még Merkel asszony nadrágkosztümjének kabátkájára is jutott. Kép: euractiv.com

 

Lett is nagy sürgés-forgás, össze is lett híva az EU csúcs előtti, Merkel asszony pozícióját mentő „köztes” ülés, aztán az Európai Bizottság által összehívott  EU csúcson elismételték azt, amit már három éve meg kellett volna tenni. Meg kell erősíteni a külső határokat, ellenőrizetlenül – a terror veszély elkerülése végett – egyetlen embert sem szabad beengedni, s vissza kell toloncolni saját országukba a gazdasági menekülteket.

 

Véleményem szerint a csúcs egy Merkel kancellár vesztes pozícióját korrigáló, látszatmegegyezéseket hozó, mediális szemfényvesztésnek is beillett. Ezt igazolta a csúcs utáni Orbán Viktor miniszterelnökkel való találkozása is, amikor a sajtóértekezlet megtartása alkalmával a német kancellár, kötve az ebet a karóhoz – humanizmusra hivatkozva – alapjában véve, nem mondott le a bevándorlók ismételt fogadásáról.

 

Miként kellene Európát hármasban tönkre tenni

 

A Merkel, Juncker, Macron hármas – habár jelenleg rejtett kódokkal „lekommunikálva,” – ma is az Egyesült Európai Államok megalakításának pártján áll, teljesítve ezzel háttérhatalmi megbízóik elvárásait. Macron álcázott kijelentései – az egységes Európa jelzőt használva – koránt sem a  szuverén nemzetállamok egységéről, egymást támogató, egymással baráti viszonyt ápoló nemzetállamok egységéről szól.

 

A Merkel, Juncker, Macron hármas – habár jelenleg rejtett kódokkal „lekommunikálva,” – ma is az Egyesült Európai Államok megalakításának pártján áll, teljesítve ezzel háttérhatalmi megbízóik elvárásait. Kép: gisreportsonline.com

 

Véleményem  alátámasztására szolgál, – ezt hamarosan mindannyian észleljük majd,  – hogy a hangzatos nevet viselő Frontex, a schengeni határokat megvédeni hivatott,  Európai Határ-és Partvédelmi Ügynökség  – a nagy ígérgetések ellenére is – a gittegylet szerepét tölti majd be. Mindezt nem önszántából, hanem rossz támogatottsága révén 2004-es megalakulása óta eddig is tette.

 

Néhány évvel ezelőtt például egyik jegyzetemben arról írtam, hogy az Európai Unió saját tevékenységének propagálására, fényesítésére  többet költött az adott évben, mint a Frontex légi járműveket, hajókat is működtető, vagy működtetni hivatott /!/ egységeire.

 

Bár ne lenne igazam, de a fentiekben leírtakat ismerte fel az új olasz belügyi vezetés is, mely a belügyminiszter javaslatára hat hajót ajándékozott annak a hiányosan felszerelt Líbia határvédő naszádjának, mely tagjai a rossz körülmények ellenére is vért izzadva veszik fel a harcot az embercsempészek, s NGO-k által működtetett „mentőbrigádok” ellen. Ezek miatt az egységek miatt becslések szerint már ezer ember fulladt bele – a rossz állapotban lévő, túlterhelt, alkalmi gumicsónakok alkalmazásának következtében – a tengerbe.

 

Az Európa mentő olasz igyekezetre megérkezett a válasz

 

Az olasz és máltai kikötők lezárásának hírére a balliberálisok, és „Európa vesztők” kedvence, „Gyuri bácsi” előrehaladott kora ellenére is „bepattant” sztájlingolt magánrepülőgépébe, s csodák csodájára, hirtelen Spanyolországban termett. Ugyanis ez az az ország, amelyik befogadta az olaszok és Málta által elutasított hajókat.

 

A gazdasági gondokkal küszködő Spanyolország új vezetése szeretettel fogadta a világ spekulánst, hiszen Spanyolország egy zsíros pénzcsomagot kapott az EU-tól gyorssegély formájában annak kapcsán, hogy gondoskodik az országában „landolt,” a Fekete-Afrikából érkező gazdasági bevándorlókról.

 

Hogy az új spanyol vezetéssel miről is beszélt G. Soros, azt nem tudni. Lehet arról, hogy már a fél világot átverő „úriember” eldicsekedett nekik azzal, hogy a telefonkagyló felemelésével elintézte számukra az EU-s támogatást? Lehetséges, mert „Gyuri bácsi” kedvenc vendége az Európai Bizottságnak, persze sokan nem értjük, hogy mi jogon, de Juncker és Soros hányingert keltő, forró „puszija” is ezt igazolja.

 

„Gyuri bácsi” kedvenc vendége az Európai Bizottságnak, persze sokan nem értjük, hogy mi jogon, de Juncker és Soros hányingert keltő, forró „puszija” is ezt igazolja. Kép: napimigrans.info

 

A jelek szerint ismét Európa fizet rá „Gyuri bácsi”  kimondott „jószívűségére,” hiszen a „jó öreg” ez alkalommal is  talált rést a pajzson. Ki tudja jobban, mint a nagy Ő, hogyan is lehet az elesettségen, a szegénységen – magas kamatú hitelek kikényszerített felvételével – nagy pénzeket szakítani.

 

Felálltak a keményfiúk is

 

Sebastian Kurz fellépésére először 2015-ben figyelt fel a világ, amikor a fiatal, jogi végzettségű politikus a szociáldemokrata-néppárti kormány külügyminisztereként keményen követelte azt, hogy az osztrák határt is zárják le annak apropójaként, hogy a német-osztrák határon már a németek bevezették az ellenőrzést. Kurz követelésére, – aki folyamatosan Orbán Viktorral is egyeztetett –  a később nagyot bukott Werner Faymann kancellár – nem zárta le a határt.

 

Kurz kemény hangja, a kancellár jogos bírálata, a választók ébersége oda vezetett, hogy röviddel később megválasztották őt Ausztria kancellárjává.

 

Kurz követelése folyamatosan a biztonságra, a határvédelemre, az illegális migráció megfékezésére épült, s ma is épül. A sokat bírált Orbán Viktorral szemben, aki szinte tálcán nyújtotta nemcsak az európai unió, hanem Kurz irányába is a megoldás kulcsát, a kancellár  előnye, közvetítő ereje abban is rejlett, hogy német nyelvcsaládú országról van szó, amelyik közvetlen szomszédja Németországnak.

 

Kurz kemény hangja, a kancellár jogos bírálata, a választók ébersége oda vezetett, hogy röviddel később megválasztották őt Ausztria kancellárjává. Kép: delmagyar.hu

 

Tehát, Kurz mellé, aki bátran koalícióra lépett az Unió vezetése részéről lebecsmérelt Osztrák Szabadság párttal /FPÖ/, nemcsak Magyarország csatlakozott, hanem a holland Szabadságpárt /PVV/, s más politikus személyiségek is.

 

Legutóbb Olaszország csapta be az ajtót az EP padsoraiban ma is népes tábort képező bevándorláspárti, többnyire szocdem, liberális, s zöldpárti képviselők előtt.

 

Két méternyi” ellenállás

 

Az alcím Horst Seehofer /CSU/ a német Szövetségi Köztársaság jelenlegi belügyminiszterének magasságára utal, akit nem egyszer felemelt székéből Angela Merkel kancellár, s pártjának /CDU/ kimondottan fejetlen, bizarr lépései. Főleg a 2015-ben kezdődő, Európa hagyományos értékrendjének, kultúrájának halálát megelőlegező, erőltetett, tömeges migrációval kapcsolatos, kimondottan rossz döntései.

 

Hazugságok sorozata után, melyekben a német kormány elhallgatta a gazdasági bevándorlók bűntetteit, hamis adatok által több tartományban felvett segélyek körüli szabálysértéseiket, a lakosság részéről olyan tiltakozáshullám bénította Németországot, mely valójában a belügyminiszter erős fellépése után vált csendesebbé.

 

A CSU elnöke, Bajorország volt tartományfője a korábbi években és ma is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, Ausztriával, s a V4-el is. Belügyminiszteri posztját betöltve ma is több olyan kemény intézkedést hozott, melyek már most enyhítették országában a bevándorlás okozta nehézségeket.

 

Mind Angela Merkel pártjával, mind az EU illetékes szerveivel a CSU-val közösen arról állapodtak meg, hogy Németország és Ausztria határainál olyan zárt befogadó központokat hoznak létre, ahol nyugodt, szervezett körülmények között eldönthetik az illetékes orgánumok, hogy a bevándorló jogosult-e a menedékkérelemre, vagy a kiutasítás sorsára jut. A terroristák kiszűrése is egyszerűbb lesz a jól felszerelt központokban, s nem lesz lehetőség arra, hogy a kiutasítottak kereket oldva más országok hatóságait megtévesszék, további bűntényeket is okozhatva.

 

Nagy változások korát éli a kudarcok sorozatát megszenvedő Európa. A néhány éve kiátkozott politikusok korábbi figyelmeztető szavai válnak ma értékmutatóvá, a gazdaságilag erős országok, ám ennek hazug kormányai pedig sorra vesztik el hitelességüket.

 

Csak remélhetjük, hogy a jövő évi választások alkalmával olyan – ma, az EU-ban hiányzó – vezéregyéniségeket emelnek magasba az Unió frontjain, akik meghallják az európai polgár szavát, akik korántsem kontinensünk ellenes, idegen érdekek mentén végzik majd Európa, s ennek nemzetállamai javát szolgáló, hagyományos értékrendjét, kultúráját ápoló munkájukat.

 

Tehát: Hajrá Európa, hajrá – összetartó – európai nemzetállamok!

 

Kalita Gábor    

Nyitókép: A migránsok a Vajdaságbeli Magyarkanizsa és Horgos között gyalogolnak. (Körkép.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.