2018 második negyedévében két nagyrészvényes is csökkentette részesedését a Tesla Inc. Társaságban. Lépésük még azelőtt történt, hogy Elon Musk bejelentette, hogy tervei szerint kivezetné a cégét a tőzsdéről.

 

Az amerikai Értékpapír és Tőzsdebizottság jelentése szerint a T. Rowe Price Group alap három hónap alatt negyedével, 11,9 millió részvényre csökkentette részesedését a Teslában. Az alap volt Musk második legnagyobb részvényese. A tíz legnagyobb részvényes közé tartozó Fidelity Investments pedig 21 százalékkal csökkentette részesedését a Teslában.

 

Egyelőre nem tudni, hogy a T. Rowe Price és a Fidelity miért döntött így, így akár az is elképzelhető, hogy támogatják a cég magánkézbe kerülését. 2018 második negyedévében a Tesla egyébként leginkább új sedanja, a Model 3 gyártási kapacitásának növelésére összpontosít.

 

 hirdetes_400x285  

Nem mindegyik befektető döntött ugyanakkor részesedésük csökkentéséről. A Reuters szerint a Jennison Associates LLC vállalat például egyharmadával, 4,3 millió részvényre növelte érdekeltségét.

 

A Tesla alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk múlt héten nagy meglepetésre a twitteren közölte, hogy gondolkodik azon, hogy kivezeti a céget a tőzsdéről. Írt arról is, hogy minderre már rendelkezésre áll számára a pénzügyi csomag. Hétfőn ezt úgy pontosította, hogy egyelőre semmilyen döntés nem született, és továbbra is tárgyal a lehetséges befektetőkkel.

 

Az AP hírügynökség szerint Muskot a tweetje miatt elkezdte vizsgálni a hatóság. A bejelentése ugyanis ugrásszerűen növelte a Tesla részvények árát, ami ilyen formában ellentétes a tőzsdei szabályokat. Muskot azok a befektetők is kritizálták, akik a Tesla részvények értékének csökkentésére játszanak.

 

ČTK

Nyitókép: androidportal.zoznam.sk

Megosztás:
Címkék: Elon Musk Tesla

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!