Pawel Adamowicz, a lengyelországi Gdansk polgármestere életveszélyes sérüléseket szerzett, miután egy férfi késsel támadt rá.

 

„A beteg él, a következő órák kulcsfontosságúak lesznek”

 

nyilatkozta az egyik orvos, aki részt vett Adamowicz ötórás életmentő műtétjén. A hírek szerint a műtét közben 41 egységnyi vért kapott a polgármester, akit támadója a szíve környékén és a gyomrán szúrt meg.

 

A késeléssel egy 27 éves férfit gyanúsítanak. Stefan W. a lengyel sajtó értesülései szerint egy 15 centiméteres katonai késsel támadt rá a politikusra. A rendőrség a támadás után elfogta őt, a mai napon pedig várhatóan vádat emelnek ellene gyilkossági kísérletért.

 hirdetes_810x300  

 

A Gazeta Wyborcza lengyel napilap értesülései szerint Adamowiczot a helyszínen és a műtét közben is újra kellett éleszteni.

 

Az 53-éves polgármester épp egy hagyományos jótékonysági rendezvényen mondott beszédet, mikor a pódiumra befutott Stefan W. és megkéselte őt. A TVN24 televíziós csatorna beszámolójában azt mondták, hogy a férfi a pódiumról olyasmiről kiabált, hogy a most ellenzékben lévő Polgári Platform (PO) kormányzása idején jogtalanul ítélték börtönbüntetésre. Adamowicz korábban tagja volt a PO-nak. „Ezért Adamowicz meghal” – mondta támadó a beszámolók szerint. A YouTube-ra felkerült videón ugyanez látható:

 

 

Adamowicz 1998 óta Gdansk polgármestere, tavaly novemberben hatodszor választották meg. Liberális politikusnak tartják.

 

dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!