Bemutatták csütörtökön a Gellért-hegyen a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját.

 

 

 

Az ünnepélyes eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le a nyílt pályázat útján kiválasztott logót.

12976876_1572551393056734_3604611294298210607_o
A győztes logóra a közönség nem szavazhatott, forrás: facebook.com

 

 hirdetes_300x300  

 

 

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem „újraértelmezve” jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.
A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel Design Studio tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

 

 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

 

 

Az embléma leleplezése után egy hatalmas molinón a Lánchíd oldaláról is leengedték a logót.

 

 

Tarlós István köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy Budapest kiemelkedő ütemben fejlődik, s már eddig is sok viláversenynek adott otthont, jövőre pedig a vizes világbajnokság házigazdája lesz, utóbbi előkészületei „rendkívül jól haladnak.”
 

 

 

„Az olimpia megrendezésével értékes és fenntartható örökséget teremthetünk, ehhez arra van szükség, hogy összefogjunk és nap mint nap keményen dolgozzunk” – mondta a főpolgármester. Hozzátette, véleménye szerint óvatosnak kell lennie a magyaroknak, s idő előttinek tartja a „túlzott politikai kardozást” az olimpiai pályázattal kapcsolatban.

 

 

„A budapesti pályázat győzelméhez öt feltételnek kell megvalósulnia: szükséges hozzá a bizalom, az összefogás, a kemény munka, egy jó csapat, s persze egy kis szerencse is” – fogalmazott Fürjes Balázs.

 

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a beérkezett pályázatokra a közönség is szavazhatott, bár befolyással nem bírt a zsűri döntésére. A Budapest 2024 logópályázatának győztese, aki ezáltal 250.000 forinttal lett gazdagabb, Kiss Norbert.

 

kiss-norbert-1
A közönségszavazás győztese, forrás: logopalyazat.budapest2024.org

 

 

 

Ugyancsak csütörtökön indult el a Budapest 2024 pályázat hivatalos weboldala (budapest2024.org), valamint a Facebook-, és Instagram-oldalak is (facebook.com/budapest2024, @budapest2024).

 

 

MTI, körkép.sk

Nyitókép: MTI //Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpia Mozgalom alapítója és vezetője (b), Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja (b3), Kovács Ágnes, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat sportolói bizottságának elnöke, olimpiai bajnok úszó (j3), Tarlós István főpolgármester (j2) és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (j) leleplezi a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját a Gellért-hegyen rendezett ünnepélyes bemutatón 2016. április 14-én.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!