Törölte tagjai közül a román közszolgálati tévét (TVR) az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU), ennek pedig egyik következménye az, hogy Románia nem vehet részt az Eurovíziós Dalfesztiválon – írja a Transindex.

 

A román közszolgálati televízió a TVR 2007 óta adósságokat halmozott fel, összesen 16 millió svájci frankot, amelyet többszöri felszólítás és határidő-kitolás után sem fizettek ki. A tagság elvesztésének további következménye, hogy a TVR nem közvetíthet bizonyos sporteseményeket.

 

Teljes ignorancia

 

 hirdetes_810x300  

Az EBU vezetője, Ingrid Deltenre sajnálja, hogy ki kellett zárni a románokat, ám egyben azt is elmondta, hogy a román kormány még ezek után sem reagált a felhívásukra.

 

Az EBU szerint a román államnak kellene törlesztenie a közszolgálati televízió adósságát.

 

A transinendex információi szerint a TVR jelenleg elvesztette a riói olimpia közvetítési jogát – mondta a Digi24-nek Irina Radu, a TVR ügyvezető elnöke azután, hogy kiderült: az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) kizárta a köztévét a tagjai közül. „Nem hallgatták meg a kiáltásainkat. Még súlyosabb az, hogy még üzemanyagra sincs pénz, hogy terepen forgassunk” – mondta még Radu.

 

Nem tudni, hogy a döntés végleges-e

 

Dan Suciu kormányszóvivő azt nyilatkozta, a TVR a parlament alárendeltségébe tartozik, nem a kormányéba, de a kormány sem talált módot arra, hogy a TVR tartozását kifizesse.

 

Debreczeni Hajnal, a TVR vezetőtanácsának tagja megkeresésünkre elmondta, egyelőre nem tudni, hogy az ügyben az EBU végleges döntést hozott vagy sem.

 

888.hu/transindex.ro
Nyitókép: transindex.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!