Egy tízéves finn fiú tízezer dollárral gazdagodott, miután egy biztonsági hibát fedezett fel a Facebook által kifejlesztett Instagramon. Ezzel ő lett a legfiatalabb hacker, akinek jutalmat fizettek egy hiba megtalálásáért.

 

Jani felfedezte, hogy egy kód felhasználásával bárki hozzászólását tudja törölni az Instagramon. „Még Justin Bieberét is,” mondta. A srácot nyolcéves kora óta érdekli a programozás és a videójátékok, ikertestvérével együtt tanulnak programozni YouTube-oktatóvideók segítségével.

 

if
Illusztrációs felvétel. Kép: rawstory.com

 

A szülei szerint fiuk és ikertestvére korábban is találtak már weboldalakon hibákat, de most először pénzt is kerestek vele. Jani a jutalomból biciklit, focilabdát és focifelszerelést vesz magának, testvérének pedig új számítógépet.

 hirdetes_810x300  

 

Janinak egyébként valójában semmi keresnivalója nem lett volna szabad az Instagramon, mely szabályzata alapján 13 éves kortól megengedett.

 

A Mark Zuckerberg vezette Facebook közel öt éve üzemeltet egy hibavadász programot, melynek keretében pénzjutalmat ajánlanak fel azoknak, akik bejelentik az általuk talált hibákat. Eddig csaknem 4,3 millió dollárt osztottak szét közel 800 ember között.

 

origo.hu/hvg.hu/startitup.sk
kép: techcrunch.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!