Van egy könyv, amelyről tud, olvasott, tanult minden magyar ember, viszont még senki sem látta. Hosszú nyomozás után kinyílt egy francia kisváros páncéltermének ajtaja, Vujity Tvrtko pedig fellapozhatta a trianoni békeszerződés egyetlen eredeti példányát.

 

Az 524 oldalas könyv és a benne lévő döbbenetes titok – erről és a hat országon keresztül tartó nyomozásról szól a film. Utazás Budapesttől Párizsig, Ausztriától Kínáig…Jön a hihetetlen történet egy ismeretlen magyar föld rejtélyről.

 

ripost.hu
forrás: ripost.hu

A filmmel kapcsolatban Tvrtko nagynak tartja az elvárásokat, és óva intett a túlzásoktól. A nézők még egyetlen kockát sem láttak belőle, mégis két Trianon-tüntetésre kapott felkérést, hogy mondjon beszédet. Felkérték a hamarosan bemutatandó Trianon rockopera felkonferálására is, emellett értesítette őt egy vitézi rend, ha egyetlen centiméterrel is megnövekszik Magyarország területe, akkor neki adják a rend dísz nagydíját.

 

 hirdetes_300x300  

Olyan mértékű érzelmek és indulatok munkálkodnak az emberekben a téma kapcsán, mely fontossá teszi a filmet. A TVRTKO túlmegy minden határon – A könyv titka 19.30-kor lesz látható a Duna Tv-n.

 

mediaklikk.hu/hirado.hu
borítókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!