Menyhárt József, az MKP nemrég megválasztott elnöke információink szerint saját szakértői, tanácsadói csapatot épít. Ennek részeként a Körkép.sk értesülései szerint augusztus 1-től az eddig az Új Szóban dolgozó Kocur László is MKP-ba igazolt. Konkrét feladatköréről a párt alapszabálya értelmében az MKP Országos Tanácsa hivatott dönteni.

 

Kocur László 2004 és 2005 között egy éven át az Új Szó főszerkesztője volt. Az utóbbi időben az online rovat szerkesztése mellett a napilap vélemény rovatában is jelentek meg írásai.

 

Új Szóból az MKP-ba

 

 hirdetes_300x300  

Kocur érkezése az MKP és a napilap korántsem felhőtlen viszonya miatt is pikáns, mely az utóbbi hónapokban tovább mérgesedett.

 

A monopolhelyzetben levő, kiegyensúlyozottnak korántsem nevezhető, sokak által Most-Híd közelinek tartott Új Szóra nézve így különösen érdekes, ha a szerkesztőség egyik stabil tagja pont az MKP-hoz igazolt.

 

Nem Kocur az egyetlen távozó

 

A Körkép.sk úgy tudja, Kocur az elmúlt napokban már kérvényezte felvételét a pártba.

 

Az Új Szótól ugyanakkor nem Kocur az egyetlen távozó. A csökkenő példányszámú napilaptól annak korábbi belpolitikai rovatvezetője, a választási kampányidőszakban az onlinehoz „száműzött” Mózes Szabolcs is távozott.

 

A Körkép.sk Kocur Lászlót kérdezte:

 

Igaz, hogy már nem dolgozik az Új Szóban?

 

Így igaz, tizenegy év és hét hónap, 603 kommentár, számtalan egyéb cikk, és összeadva több mint 3,5 évnyi online ügyelet után, általam kezdeményezett közös megegyezéssel elváltak útjaink.

 

Mióta?

 

Július 31-én, vasárnap még ügyeltem, hétfőn pedig már, meleg csákányváltással az MKP-ban kezdtem.

 

Minek köszönhető a döntése?

 

Aki már dolgozott online hírportálnál, az tudja, hogy ennek a munkának megvan a maga szépsége, és nagyon jó dolog valós időben együttélni a hírekkel. Ugyanez az árnyoldala is. Az online sajtó egy daráló, főleg, ha 2-3 embernek kell üzemeltetni egy portált. Az Új Szó Online-t hat éven át ketten csináltuk Korpás Árpáddal. Az online-ban nincs hétvége, nincs húsvét, nincs karácsony, csak ügyelet van, az ember ehhez igazítja minden teendőjét. Olyan, mintha a feleséged és a gyereked mellett lenne még egy családtagod. Nyolc ilyen év eléggé igénybe tudja venni az embert. Ez az egyik vetülete.

kocur
Kocur László. Kép: Új Szó

 

De aki nyugalomra vágyik, jellemzően nem egy politikai párthoz igazol, hanem elhegesztget egy kommunikációs ügynökségénél. A legutóbbi választási kampány során néhány, az MKP kommunikációjával kapcsolatos meglátásomat megosztottam Menyhárt Józseffel. Június 11. után felhívott, hogy lehetőségem lenne ezeket a gyakorlatba átültetni. Én pedig szeretem a kihívásokat.

 

Honnan a kapcsolat?

 

Menyhárt Józsefet idestova huszonkét éve ismerek, és korábban már dolgoztunk együtt más, nem politikai területeken.

 

Mit szóltak a napilapnál a távozás bejelentésekor?

 

A távozásom egybeesett a főszerkesztőváltással, így sokan annak tulajdonították, de nem erről van szó, ez csak egy véletlen együttállás. A főszerkesztővel és a lapigazgatóval is korrekt tárgyalásokat folytattunk, és normális viszonyban váltunk el egymástól.

 

Mennyire tartja szokványosnak, hogy újságíróként egy parlamenten kívüli párthoz igazol?

 

Tevékenységeink közepette jó, ha a céljainkat nem tévesztjük szem elől. Az újságíró tájékoztató vagy véleményformáló tevékenységével az olvasókat, esetünkben a felvidéki magyarok egy részét szolgálja. Nekik dolgozik, amikor a lapzárta leheletét a tarkóján érezve igyekszik átdolgozni még egy bekezdést, hogy ütősebb legyen, vagy éppen minél gyorsabban igyekszik közzétenni egy hírt, hogy akinek fontos, ahhoz eljusson. A Magyar Közösség Pártja egyik fő célja is a felvidéki magyar közösség szolgálata. Az olvasók és a szavazók között részben átjárhatóság van.

 

Az MKP jelenleg nincs a parlamentben. Hiba lenne azonban, ha a parlamentbe jutásra tekintenénk célként. A parlamenti munka a közösség szolgálatának az egyik – történetesen nagyon hatékony – eszköze, de csak eszköz. Abból, hogy egy jelenleg parlamenten kívüli párttal kezdtem együttműködni, talán nyilvánvaló, hogy nem a karriervágy vezérelt.

 

Milyen munkakörben fog tevékenykedni?

 

Kommunikációs és szervezési területen fogom segíteni a párt munkáját.

 

Körkép.sk/nyk.

 

Nyitókép: ujszo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!