Magyarország a Tiszta szívvel című akcióvígjátékot nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra – ismertette a Filmszakmai Döntőbizottság szerdai döntését a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

 

Till Attila második játékfilmje, a Tiszta szívvel egy akció vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatában állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.

 

A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren nézték meg.

https://www.youtube.com/watch?v=TGHWsIvG6fk

 hirdetes_810x300  

A film nemzetközi premierje nagy siker volt júliusban a Karlovy Vary-i filmfesztiválon mind a jelentős külföldi filmkritikusok, mind a közönség körében, majd a palicsi filmverseny legnépszerűbb alkotásaként elnyerte a közönségdíjat.

Az Európai Filmakadémia (EFA) nemrég nyilvánosságra hozott 50 alkotásból álló Európai Filmdíjra nevezett filmek listáján pedig egyetlen magyar alkotásként szerepel Till Attila filmje.

Amerika leghíresebb filmes megmérettetésén az országok hivatalos nevezései közül az amerikai filmakadémia képviselői választják ki január elején az öt jelölt játékfilmet, amelyek végül a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjért versenyezhetnek. A jelöltek listáját 2017. január 24-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjakat pedig február 26-án adják majd át a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben.

magyarido.hu, index.hu
borítókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!