Az Inferno világpremierje éppen ma zajlik Dante Alighieri szülővárosában, az olaszországi Firenzében. Szlovákia-szerte csütörtöktől, azaz október 13-tól kezdik vetíteni a filmet.

 

Az Inferno meggyőzte Ron Howardot

 

Napokon belül a mozikba kerül a Dan Brown regénye alapján készült Inferno. Tom Hanks Robert Langdon szerepében hét év után tér vissza a mozivásznakra. Annak ellenére, hogy A Da Vinci-kód (2006), valamint az Angyalok és démonok (2009) után a harmadik könyv, vagyis Az elveszett jelkép adaptációjának kellett volna következnie, Ron Howard rendező ellenszegült, és nem kívánt részt venni a film elkészítésében.

 

 hirdetes_300x300  

A producernek a filmszéria jelenlegi, utolsó Dan Brown-féle bestselleréhez sikerült megszereznie Howardot. A rendező elmondása szerint az Inferno a széria többi részétől teljesen eltérő.

 

3-ba689e2a736fefb694141e30ab0e1c249697bb4b
Fotó: tasr

 

 „Az Infernoban Langdon a rejtély részese, nem csupán a szemlélője. A történésbe teljes mértékben bele van szőve, ami a filmben egy pszichológiai thriller fílingjét kelti. Mindez az eddigi részekből hiányzott”

 

mondja Ron Howard rendező, majd hozzáteszi „A forgatás valóban szórakoztatóra sikeredett, Tom számára pedig lenyűgöző színészi kihívásnak bizonyult”.

 

Langdon álmaiban járja meg a Poklot

 

A Hanks alakította Langdonnak az Infernoban valóban eltérő feladata van az eddigi filmekhez viszonyítva. A történet elején az olaszországi Firenze egyik kórházában ébred, miközben az előző napok eseményeire egyáltalán nem emlékszik. Mindezek után pedig a hab a tortán, hogy egy bűncselekménnyel vádolják, amelyről még csak nem is tud. Robert Langdon számára a rejtély megfejtése nem csupán a munkája része lesz, hanem szó szerint élet-halál kérdése.

 

danbrown_inferno_creepy
Fotó: theweek.com

 

Az eddigi filmekhez hasonlóan az Inferno rejtélyének háttere is történelmi. A történelmi háttérben pedig nem más áll, mint az olasz író és költő, Dante Alighieri Pokla, mely a Pokol kilenc körét írja le. A film bemutatója pedig arra engedi következtetni a nézőt, hogy Langdon ha nem is ténylegesen, de az álmaiban és a vízióiban meglátogatja ezeket a Pokolbéli köröket.

 

A film emellett olyan aktuális társadalmi jelenségeket is érint, mint a népesség tarthatatlan túlnövekedése, valamint az összeesküvés-elméletek.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: movienewz.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!