Szombaton a második válogatóval folytatódik A Dal 2017. A Duna és a Duna World csatornán élőben látható showból újabb hat előadó és szám jut az elődöntőbe.

 

A szombat esti műsorban Fedor Kyra – Got to Be A Day (zeneszerző: Fedor Kyra és Nemes Csaba; szövegíró Janky Balázs), Muri Enikő – Jericho (Sebastian Arman, Joachim Persson), Pál Benjamin – Father’s Eyes (Tóth G. Zoltán; Halász Péter), Pápai Joci – Origo (Pápai József), Radics Gigi – See It Through (Radics Georgina, Radics Tamás; Riba Zoltán, Johnny K. Palmer), Sapszon Orsi – Hunyd le a szemedet (Sapszon Bálint; Csenki Dóra, Sapszon Orsi), a Soulwave – Kalandor (Fodor Máté, Huszár Ádám, Góczán Gábor, Szabó Ferenc; Fodor Máté), a The Couple – Vége van (Berkó Gábor), Totova – Hosszú idők (Tóth Gabriella, Molnár Tibor, Lotfi Begi, Nagy Dávid; Molnár Tibor), valamint Zävodi + Berkes Olivér – #háttérzaj (Závodi Marcel; Závodi Gábor) című dala hangzik el.

 

A második válogató résztvevői, forrás: mediaklikk.hu

 

A Dal 2017 első, január 14-i válogatójából a zsűri döntése alapján a Leander Kills Élet című száma, a Roma Soul előadásában a Nyitva a ház, Singh Vikitől a Rain, a Spoon 21-tól Deák és Henderson Dávidtól a White Shadows került az elődöntőbe, a hatodik továbbjutó a tévénézők szavazataival Benji és a Karcok lett.

 hirdetes_810x300  

 

A Dal harmadik válogatóját január 28-án szombaton rendezik. A három válogatóból hat-hat dal, összesen 18 kerül az elődöntőkbe. A február 18-i döntőbe nyolc (a két elődöntőből négy-négy) dal jut. A fináléban elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között az ukrán fővárosban, Kijevben.

 

A Dal 2017-be több mint 300 pályaművet neveztek, a mezőnyt az előzsűri szűkítette le 30-ra.

 

MTI

Nyitókép: mediaklikk.hu

 

További ajánlott írások:

 

Tóth Gabi Totova – avagy a celebhülyeség határa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!