Egyes újságírók is már menekülnének a süllyedő hajóról, annyira rossz a helyzet az Új Szó háza táján. Pechjükre azonban nincs nagyon hova. A napilap tevékenység, melyhez asszisztálnak, a médiapiaci szereplők nagy része számára vállalhatatlan. Amint kiderül az adott újságíró Új Szós érintettsége.

 

A Most-Híd házi sajtójaként is emlegetett Új Szó (melyet most vett meg a Gorillás Penta) eladott példányszám-mutatóit az ABC társulás (Audit Bureau of Circulations) jegyzi. Általában három hónapos késéssel teszik közzé az elmúlt időszak eredményeit

 

Tömegével fordulnak el az olvasók az Új Szótól, egyre kevesebben vásárolják

 

 hirdetes_300x300  

Ezek alapján pontosan látható, hogy 2017 júliusában az Új Szó történelmi mélypontra süllyedt.  A rohamtempóban eljelentéktelenedő napilap eladott példányszáma először zuhant 16 ezer alá. Júliusban már csak alig 15 870 személy volt hajlandó fizetni azért, amit az Új Szó kínál.

 

Az Új Szó eladott példányszám mutatói. Forrás: medialne.etrend.sk

 

Ez 837 példányszám visszaesést jelent egy hónapon belül. Azaz 2017 júniusa és júliusa között közel ezren döntöttek úgy, hogy a Most-Hidat támogató napilapból tovább már nem kérnek.

 

A csökkenés ráadásul még markánsabb lenne, ha átmeneti intézkedésekkel, ilyen-olyan játékokkal nem tornáznák fel ideig-óráig az eladott példányszámot.

 

Az Új Szó napjai meg vannak számlálva

 

Sidó H. Zoltán. Ha kell, délelőtt Fidesz ellenes, délután Fidesz barát. Kép: ujszo.com

A napilappal kapcsolatos hír az is, hogy a Körkép értesülései szerint az Új Szó főszerkesztő-helyettese, Sidó H. Zoltán egy ideje a…

 

Folytatás kattintás után. Támogasd a Körképet, hogy még több hasonló cikket írhassunk:

 

[stw]

 

 

Fideszhez közeli Magyar Idők és Világgazdaság című napilapok szlovákiai tudósítójaként is dolgozik. Párhuzamosan.

 

Egy újságíró természetesen oda ír, ahová akar, és ahol igényt tartanak a munkájára. Azonban egyszerre egy Fidesz ellenes napilap főszerkesztő-helyettese lenni, „fusiban“ pedig két Fidesz barát napilapnak is dolgozni már komoly teljesítmény és önmeghasonulás.

 

A helyzet azért is abszurd, mert jól tudjuk, hogy az Új Szó a magyar kormány, a Fidesz és Orbán Viktor kitartó felvidéki, balliberális kritikusa. Sidó H. Zoltán pedig a napilap második embere, annak főszerkesztő-helyettese, aki pozíciójából adódóan is felelősséget vállal mindazért, ami az Új Szóban a magyar kormánnyal kapcsolatban megjelenik.

 

A helyzet tehát jelenleg úgy néz ki, hogy Sidó az Új Szó szerkesztőségi gyűlésein először végigtárgyalja, mit és hogyan írjanak Magyarországról. Majd beül az Új Szó főszerkesztő-helyettesi irodájába, és a Fidesz holdudvarába tartozó két sajtóorgánum, a Magyar Idők és a Világgazdaság szlovákiai tudósítójaként fejezze be a napot.

 

Kép: Origo

 

Ugye érzékeljük a skizofrén helyzetet?

 

A Körkép.sk megkereste Gajdics Ottót, a Magyar Idők főszerkesztőjét és Deák Bálintot, a Világgazdaság főszerkesztőjét. Arra voltunk kíváncsiak, volt-e tudomásuk Sidó H. Zoltán Új Szós érdekeltségéről, az Új Szó irányultságáról, annak Magyarországhoz való viszonyulásáról és mennyiben egyeztethető össze mindez a Magyar Idők és a Világgazdaság értékrendjével.

 

Gajdics Ottó válaszából kiderült, hogy eddig fogalmuk sem volt Sidó H. Zoltán egyéb tevékenységéről (ami azért szintén elég beszédes egy Magyar Idők szintű napilapra nézve) de ahogy fogalmazott„ha ez valóban igaz, valószínűleg nem lesz további együttműködés vele.“

 

Nem túl rózsás kilátások tehát az Új Szóra nézve, még szerencse, hogy a Gorillára számíthatnak.

 

Király Zsolt

További ajánlott írások:

 

A gorillás Penta feladta az utolsó kenetet az Új Szónak

 

Súlyos gondok az Új Szónál – Hidas pártpropagandára tartós példányszámcsökkenéssel reagálnak az olvasók

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!