A héten Rimaszombatban előadásokat követhet a kedves érdeklődő és zongoraesten Chopint hallgathat. Tornalján a Csik zenekar előadásán szórakozhat, míg Almágyban magyar-roma ünnepélyt szervez a Csemadok. Nagyon jó szórakozást kivánunk minden kedves olvasónknak!

Október 16-án (kedden) 17:30 órakor Rimaszombatban a Csillagházban Okos Márton előadása

 

              Negyedszázada gyalog vittük Erdélyt Európába  címmel.

 

Via Nova Baráti Körök Baráti esték, baráti beszélgetések… című sorozatában október 16-án, kedden 17:30 órától a Csillagházban Okos Márton Negyedszázada gyalog vittük Erdélyt Európába című előadását hallgathatják meg.

 hirdetes_810x300  

 

Okos Márton 1989-ben az erdélyi falurombolás elleni tiltakozásul gyalog ment el másodmagával, Juhos Gábor maratonfutóval Budapesttől Párizsig. Ezelőtt négy éve ő kezdeményezte Tamás Ilonka néni kőrösfői díszpolgárrá választását, melyről szintén megemlékezik. Ugyanakkor az utóbbi években több emlékév kezdeményezője, melyekből kormányprogram, sőt országgyűlési határozat is lett. A Mátyás király Emlékévben erről is szó esik, és Mátyás király pajzsáról, melyet az idén elvittek Csíksomlyóra a zarándokvonattal.

 

Október 16-án (kedden)  19:00 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban

 

            Frederic Chopin zongoraest –  Ladislav Fančovič zongoraművész előadása.

 

Október 16-án, kedden 19.00 órától a rimaszombati Városi Művelődési Központban folytatódik a 38. Zenei Ősz. Az est vendége Ladislav Fančovič zongoraművész lesz, aki Frederic Chopin műveit szólaltatja meg.

 

 

Október 17-én (szerdán)  18:00 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban

 

                             Szvorák Katalin és Kudlik Júlia előadóestje.

 

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya tisztelettel hívja az érdeklődőket a XVI. Győry Dezső Kulturális Napok nyitórendezvényére,  Szvorák Katalin és Kudlik Júlia előadóestjére, amelyre október 17-én, szerdán kerül sor 18:00 órától a rimaszombati Városi Művelődési központ gömbtermében. Kudlik Júlia a Magyar Televízió Örökös Tagja és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész szembefordulnak korunk sztereotípiáival.

 

Olyan műsort állítottak össze, ahol Kudlik Júlia saját gondolatai hangzanak el a szeretetről egyházi és világi megközelítésben és ehhez kapcsolódnak az énekek. Közös műsoruk megállítja az időt és a szeretet útját szorgalmazza. A mai manipulált világban nehéz szeretetet közvetíteni, bármiféle értéket őrizni, továbbörökíteni, de nem lehetetlen. Kudlik Júlia és Szvorák Katalin közös hitvallása reményt keltő örömüzenet, hiszen a megfáradtaknak megnyugvást, a keresőknek válaszokat tartalmaz.

 

Jegyek elővételben 5 eurós áron (a helyszínen 7 euró) a Tompa Mihály Könyvesboltban kaphatók.

 

 

Október 20-án (szombaton)  19:00 órakor Tornalján a Kultúrházban a

                            

       Csík zenekar jubileumi koncertje.

 

  1. október 20-án, szombaton 19:00 órától a 30 éves Csík zenekar ad jubileumi koncertet a tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központban.

 

Az autentikus népzenét magyar könnyűzenei feldolgozásokkal vegyítő, Kossuth-díjas Csík Zenekar 1993-ban készítette el erdélyi és magyar népzenét tartalmazó első lemezét Boldog szomorú dal címmel, a legutóbbi stúdióalbum, az Amit szívedbe rejtesz 2014-ben jelent meg. Az együttes tagjai: Barcza Zsolt (cimbalom, tangóharmonika), Bartók József (bőgő), Csík János (hegedű, ének), Kunos Tamás (brácsa, dob), Majorosi Marianna (ének), Makó Péter (szaxofon, tárogató, klarinét) és Szabó Attila (hegedű, gitár, ének).

 

 

Október 20-án (szombaton)  15:00 órakor Almágyban a Kultúrházban a Csemadok Almágyi Alapszervezete magyar-roma kulturális ünnepélyt rendez

                                             

 Együtt a kultúráért címmel.

 

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!

 

 

Összeállította: Mede Géza

Nyitókép: Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!