Senki sem sérült meg a dízelbotrány kapcsán, ennek ellenére az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma nagyobb büntetést akar kiszabni a német Volkswagen konszernre, mint a GM-re vagy a Toyotára, amelyek viszont bizonyítottan több tucat halálesetért felelősek Amerikában.

 

A General Motors hibás gyújtókapcsolói miatt 124 ember halálát okozta, a Toyota pedig legkevesebb 4 ember haláláért felelős autói önkényes gyorsítása kapcsán. Egyiküket se kényszerítik, hogy bűnösnek vallja magát az ellenük felhozott büntetőjogi vádakban, ezzel szemben a VW-t köteleznék erre.

 

Arra egyelőre nincsenek megbízható becslések mekkora összeggel büntethetik meg a német autógyárat, de egyesek szerint több milliárd dolláros tételekről lehet szó, szemben a GM és a Toyota 900 milliós és 1,2 milliárdos büntetésével, amelyet a halálesetekért róttak ki rájuk. Egyébként egyik autógyárat sem cibálták bíróság elé.

 

 hirdetes_810x300  

A VW 2014-ben maga mögé utasította a GM autógyárat eladások tekintetében, így a második legnagyobb autógyárrá nőtte ki magát, és komolyan veszélyeztette a Toyota dobogós első helyét is.

 

Bloomberg.com

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!