Nem csitulnak a kedélyek. Az elégedetlen tanárok újabb megmozdulást terveznek. A tiltakozó felvonulással az oktatás rossz helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet.

 

Az eseményre április 5-én, kedden, 16:00-kor kerül sor Pozsonyban a kormányhivatal előtt, majd a tömeg átvonul az Oktatásügyi Minisztérium épülete elé. Az akciót a Szlovák Tanárok Kezdeményezése (Iniciatíva slovenských učiteľov, ISU) szervezi.

 

A szervezők elmondták, hogy követeléseik nem lettek teljesítve, és szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a sztrájkkészültség még mindig tart, és „még mindig dühösek vagyunk.”

 

 hirdetes_810x300  

A regionális oktatási intézményekben dolgozó tanárok egy része január 25-én lépett sztrájkba, melyet február 15-én megszakítottak. Ezután az egyetemi tanárok is csatlakozta hozzájuk, akik a sztrájkot március elején szüntették be.

 

A tanárok fő követelései továbbra is a béremelés, idén 140 euró, jövőre pedig 90 euró összegben, az ágazat költségvetésének növelése 400 millió euróval, továbbá szeretnék elérni a pedagógus-továbbképzés rugalmasabbá tételét.

 

Az ISU képviselőit március 30-án Peter Plavčan, az oktatási tárca új vezetője is fogadta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!