Kiss László, a Magyar Úszószövetség lemondott szövetségi kapitánya ügyvéd jelenlétében találkozott szerdán azzal a Takáts Zsuzsannával, akit évtizedekkel ezelőtt két társával megerőszakolt, és bocsánatot kért az áldozatától, akitől bocsánatot is nyert.

 

Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály az ülés előtt beszámolt arról, hogy Kiss László délelőtt ügyvédje jelenlétében találkozott az áldozatával, Takáts Zsuzsannával, hogy bocsánatot kérjen tettéért. A nő a polgármester szerint megbocsátott Kissnek. A képviselő-testület szerdán döntött a botránnyal kapcsolatos  ügyekben: elfogadták Kiss lemondását a díszpolgári címről, és átnevezték az uszodát is. A képviselő-testület korábban közvélemény-kutatást akart kezdeményezni a városi elismerésekről, de a Takáts Zsuzsannával készült interjú nyilvánosságra kerülése után ennek már nem érezték szükségét.

 

A hétvégén az RTL Klubnak interjút adott az a korábban halottnak hitt asszony, akit Kiss László és két társa megerőszakolt. Akkor elmondta, hogy sokáig tartott feldolgoznia a történteket, de a mai napig nem tudott neki megbocsátani. A csatorna ismét jelen volt a találkozón, mely a szerda esti Fókuszban és Híradóban lesz látható.

 

 hirdetes_400x285  
kiss lászló
Kiss László bocsánatot kért. forrás: rtlklub.hu

 

Kiss László úszókapitányról április 5-én hozták nyilvánosságra az 1962-es bírósági ítéletet. Ebben az állt, hogy két társával, csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt 3 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték,a nagyfai börtönből elnöki kegyelemmel szabadult 20 hónap után.

 

Kiss az áldozat felbukkanása előtt azt állította, hogy nem követett el nemi erőszakot, hanem koncepciós perben ítélték él, és ezért keresi a perújítás lehetőségeit. Azóta letett erről, pedig korábban a per iratait is kikérte a levéltárból.

 

hvg.hu/mandiner.hu/origo.hu/index.hu
borítókép: hirado.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!