Egyre kevesebb benzinkúton maradt üzemanyag Franciaországban, miután az ország nyolc olajfinomítójából hatot sztrájkolók vettek blokád alá. Ahol még van benzin, ott hosszú sorok kígyóznak.

 

A francia kormány két napja megnyitotta a stratégiai tárolókat, amelyek olajmennyisége 115 napra elegendők. Ezekből háromnapi fogyasztásnak megfelelő mennyiséget használtak el – erősítette meg Alain Vidalies közlekedési államtitkár.

 

A CGT szerdán az elektromos áram termelésének felfüggesztésével is fenyegetőzött, amennyiben a kormány nem vonja vissza a munkajogi reformot. A 19 atomerőműből eddig egyben, a közép-franciaországi Nogent-sur-Seine-ben szavazták meg a sztrájkot a dolgozók.

 

 hirdetes_810x300  
Zárva vannak a benzinkutak. forrás: BBC
Zárva vannak a benzinkutak. forrás: BBC

 

Közben a rendőrök feloszlatták a Fos-sur-Mer-i olajfinomító blokádját, azonban a környező utakon elégetett gumik maradványai miatt továbbra sem tudják megkezdeni az üzemanyag-szállítást.

 

Az országos, és egyre bővülő sztrájkot a nagy szakszervezetek hirdették meg, hogy tiltakozzanak a munka törvénykönyvének tervezett változásai ellen. A kormány továbbra is ragaszkodik a beígért reformokhoz.

 

hu.euronews.com/origo.hu
borítókép: e-spaces.ez

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!