Egy német élelmiszer-biztonsági szervezet, a Foodwatch szerint, a Kinder csokoládé és más, általuk vizsgált termékek is rákkeltő anyagot tartalmazhatnak írja az Indenpendent híre alapján a vs.hu.

 

A szervezet állítása szerint ezekben a vizsgált termékekben ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket találtak, amelyek az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság besorolása szerint feltehetően rákkeltőek és mutagének – utóbbiak kromoszóma rendellenességet is okozhatnak.

 

A Foodwatch húsz különböző terméket vizsgált meg, ezek közül háromban találtak veszélyes összetevőket: a Kinder csokoládéban, a Lindt Fioretto nugát-bonbonban és egy német termékben is. Johannes Heeg, a Foodwatch képviselője szerint az érintett cégek megpróbálják eltusolni az ügyet és azzal védekeznek, hogy minden a jogszabályok betartásával történt a termékeke előállításánál.

 

 hirdetes_300x300  

A Német Cukrászati Ügynökség is kiadott egy közleményt, amelyben azt írják: a felsorolt termékek gond nélkül fogyaszthatók, nem veszélyesek az egészségre.

 

vs.hu
kép: rt.com/wikipedia

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!