Nem vártak tovább a Google-ra a Feröer-szigetek lakói, hogy a Street View szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot, birkák segítségével – Sheep View 360 néven – saját maguk készítenek helyi utcaképeket.

 

Egy pásztor, a helyi turisztikai hivatal egyik munkatársa, Durita Dahl Andreassen és társaik speciális hám segítségével 360 fokos kamerákkal szereltek fel öt birkát, aztán elengedték őket. A szigeteken 49 188 ember él, és 80 ezer birka legel. Nézzen körbe a szigeten a 360 fokos videó segítségével:

 

 

 hirdetes_300x300  
Miközben a birkák a szigeten vándorolnak és legelnek, folyamatosan küldik a felvételeket és a GPS-koordinátákat Andreassennek, ő pedig feltölti a Google Street View-ra.

„A Feröer-szigeteken saját módszereinkkel dolgozunk. Tudván, hogy kicsik vagyunk, a Google pedig egy vállalatóriás, úgy éreztük, hogy ezt az utat kell járnunk”

 

– mondta Andreassen. Eddig az egyik sziget öt településéről sikerült panorámaképeket készítenie, sőt még 360 fokos videót is forgattak. Az utazók szerint a Feröer-szigetek érintetlen természeti világával teljesen elbűvöli a látogatót.

 

 

A Sheep View-csoport nemcsak a szigeteket akarja reklámozni ily módon a látogatóknak, hanem rá akarja bírni a a Google-t arra, keressék fel hazájukat, és fejezzék be a feltérképezést.

 

vs.hu/MTI
kép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!