Pozsony „vizuális szmog” elleni harcának legújabb áldozatai lehetnek az úgy. hypercube-ok, a főváros óriásplakátjai. A városi önkormányzat használta ezeket a legtöbbször saját programjainak és rendezvényeinek reklámozására.

 

Ivana Skokanová, a város szóvivőjének elmondása szerint Pozsony aktívan küzd a vizuális szmog ellen, ezért ezeket a felületeket már nem használhatják reklámozásra. Ennek értelmében nem hosszabbították meg a felület üzemeltetőjével kötött szerződést.

Eddig hármat sikerült lebontaniuk, a városban azonban még van néhány. Sokak ezek közül még januári vagy februári rendezvényeket hirdetnek.  Ivo Nesrovnal főpolgármester egy munkacsoportot is alakított, amelyben nemcsak a városi tanács, de az egyes városrészek küldöttei is képviselhetik magukat.

 

A cél egyértelmű, minél gyorsabban szeretnék megtisztítani a város a reklámfelületektől. Jelenleg 9600 reklámberendezés nagyobb, mint három négyzetméter. Ezeken kívül el szeretnének még tüntetni 1623 információs táblát is, melyek a villanyoszlopokon vannak elhelyezve.

 hirdetes_810x300  

A főváros már egy tervet is kidolgozott az építésügyi hivatalok részére is, ugyanis a reklámberendezések eltávolítását csak ők engedélyezhetik.

forrás: teraz.sk
kép: inba.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!